Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nielen talentovaní hudobníci, ale aj športové talenty si nájdu svoje miesto v pohodovej atmosfére tohtoročného festivalu Bažant Pohoda.

V Optimistane Nadácie Orange sa totiž bude diskutovať na témy, ktoré sú Orangeu ako značke blízke a príležitosť na ich zviditeľnenie vidí aj na takom mieste, akým je hudobný festival. Priestor v šapitó dostanú témy z oblasti školstva, duševného zdravia, rodičovstva či trendov na sociálnych sieťach, ale i otázka budúcnosti mládežníckeho hokeja, ktorú spolu otvoria bývalý hokejový reprezentant Richard Lintner, hokejový tréner Ernest Bokroš a účastník projektu HK Orange 20 a hráč medailového tímu z Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji hráčov do 20 rokov v Kanade, Marco Hochel. A okrem rečí sa bude aj hrať – práve s týmito hviezdami si návštevníci budú môcť zmerať sily v priateľskom pohodovom súboji.

Nadácia Orange otvorí svoj Optimistan na Bažant Pohode už po druhýkrát. Okrem dobročinnej interaktívnej performance, vďaka ktorej návštevníci vypustia do sveta stovky ekobalónov naplnených semiačkami letničiek s posolstvom rozsievať do sveta dobro, pripravila i výstavu fotografií dokumentujúcich jeden z najznámejších nadačných grantových programov – Šanca pre váš región. Diskusný program optimistického stanu je zostavený z debát partnerských neziskoviek na témy z tretieho sektora, ale priestor dostane aj rozhovor hokejových hviezd o mládežníckom hokeji na Slovensku. „Festival Bažant Pohoda vnímame ako miesto, kde sa prepája hudba a aktuálne spoločenské témy. Sme radi jeho súčasťou a teší nás, že môžeme podporiť nielen výnimočné hudobné zážitky, ale aj vytvoriť priestor na stretnutia so zaujímavými osobnosťami a odborníkmi z oblastí, v ktorých sa Orange dlhodobo angažuje,“ povedala Natália Kunická, Brand Activation Manager spoločnosti Orange Slovensko.

Hokej na festivale bude o hviezdach, zábave aj výzvach

Slovensko je hokejová krajina, ktorá si chce udržať svetovú kvalitu. Bez podpory mládežníckeho hokeja to ale nepôjde. Plne si to uvedomujú súčasné hviezdy, hokejové legendy a ako fanúšik a dlhodobý podporovateľ hokeja sa k nim pridáva aj Orange. V obľúbenom Optimistane preto položí otázku „Dá sa pre mladých hokejistov na Slovensku urobiť viac?“. Nebude sa však iba debatovať, ale aj súťažiť. V Orange zóne v jedinečnej atmosfére s kulisou prebiehajúcich koncertov si budú môcť návštevníci festivalu zmerať sily s hokejovými hviezdami v priateľskom zápase v stolnom hokeji. Do duelu ich „hokejisti“ vyzvú prostredníctvom oficiálnej festivalovej aplikácie a po splnení jednoduchej úlohy sa postavia proti sebe traja hokejoví profesionáli proti trom návštevníkom Bažant Pohody. Góly Orange premení na zaujímavé hokejové ceny, ktoré si víťazi z priateľského súboja odnesú.