Operátor rozšíril službu Online ochrana.

Orange oznámil nové služby – Online ochrana Deti a Online ochrana PC. Služba Online ochrana Deti je spoplatnená sumou 2 eurá mesačne a je určená rodičom, ktorí si chcú byť istí, že ich deti pri používaní telefónu alebo iného smart zariadenia budú v bezpečí pred nástrahami online sveta.

Služba ochráni až 10 zariadení, ktoré používajú deti, a to prostredníctvom antivírusovej aplikácie dostupnej pre operačné systémy Android a iOS. Podmienkou je, aby rodič nainštaloval mobilnú aplikáciu do zariadenia dieťaťa a nastavil si ochranu cez webový portál.

Online ochrana Deti ponúka široké možnosti monitorovania a nastavenia obmedzení v zariadeniach, ktoré využíva ich dieťa alebo deti. Chráni pred škodlivým a nebezpečným obsahom a zabráni aj nadmernému používaniu internetu. Rodičom tiež umožňuje regulovať prístup ku konkrétnym aplikáciám, ako je Facebook, Netflix, TikTok, Snapchat a ďalšie.

Online ochrana PC

Služba Online ochrana PC stojí 3 eurá mesačne a je určená pre počítače so systémom Windows. Ponúka funkciu plnohodnotnej antivírusovej ochrany pred rôznymi formami kybernetických hrozieb, vrátane phishingu, spyware, trójskych koní, ransomware, spamu a ďalších.

Aplikácia umožňuje skenovať počítač, zachytí potenciálne vírusy a uloží ich do karantény. Umožňuje jednoduchú správu kategórií a výnimiek pre webstránky prostredníctvom webového portálu. Potrebnú aplikáciu si môžete do počítača stiahnuť z portálu Online ochrana.

Online ochrana pre mobilné paušály

Dva nové varianty služby Online ochrana dopĺňajú portfólio služieb kybernetickej ochrany. Bezplatná verzia služby Online ochrana je automatickou súčasťou paušálov Go Safe, Plus a Yoxo a programov fixného internetu. Komerčná verzia služby, Online ochrana Smart zariadenia, ponúka rozšírenú ochranu aj mimo siete Orangeu, napríklad pri využívaní verejných Wi-Fi sietí alebo v roamingu.

Služba Online ochrana je dostupná aj pre biznis paušály. Oproti verzii pre rezidenčných zákazníkov ponúka možnosť manažovať prístupové práva používateľa. Túto funkcionalitu môžu využiť zamestnávatelia pre lepšiu ochranu zariadení zamestnancov pred nežiaducim obsahom.

Orange uvádza, že od apríla 2022 do 18. októbra 2023 bolo vďaka službe Online ochrana zablokovaných vyše 352 925 000 domén v mobilnej aj fixnej sieti, pričom denný priemer sa pohybuje okolo čísla 650 000. Zablokované domény sa v prevažnej miere týkajú phishingu alebo nejakej formy malware.

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit