Je súčasťou nového portfólia mobilných a pevných služieb Orangeu.

Orange začiatkom februára oznámil nové portfólio paušálov a programov, ktoré bude dostupné od 5. marca 2022. Súčasťou vynovenej ponuky je nová služba Online ochrana, ktorú si môžete s novými paušálmi aktivovať bezplatne.

Táto služba predstavuje ochranu pred kybernetickými hrozbami a v porovnaní s antivírusovými a inými bezpečnostnými riešeniami sa odlišuje tým, že funguje na úrovni siete. Znamená to, že dokáže zablokovať škodlivý obsah ešte predtým, ako by sa mohol dostať do zariadenia. Služba je navrhnutá tak, aby chránila používateľov pred vírusmi a kybernetickými hrozbami a čo najviac eliminovala riziká, ako sú phishing, spam, malware, ransomware, trójsky kôň alebo rôzne platobné podvody.  

Online ochranu od Orangeu na rozdiel od tradičných bezpečnostných riešení nemusíte inštalovať do počítača, smartfónu či tabletu. Služba je určená pre bežných používateľov aj biznis zákazníkov. Aktuálne je dostupná v bezplatnej skúšobnej prevádzke a to až do 5. marca 2022. Následne bude súčasťou nového portfólia služieb Orangeu, resp. si ju budete môcť v prípade záujmu aktivovať aj samostatne.

Online ochrana pre mobilné paušály

Služba Online ochrana Basic ponúkne ochranu jedného zariadenia pripájajúceho sa do mobilnej dátovej siete Orangeu. Štandardná cenníková cena je 2 eurá mesačne, do 5. 3. je služba bezplatná. Hlavnými benefitmi sú ochrana pred kybernetickými hrozbami ako phishing, spam, spyware, trójske kone, ransomware a podobne. Potenciálne hrozby sú tak zablokované ešte predtým, ako sa môžu dostať do vášho zariadenia, a to bez nutnosti čokoľvek inštalovať.

Od 5. 3. bude služba dostupná bezplatne iba s novými paušálmi Go Safe. V prípade starších paušálov bude dostupná za uvedený poplatok.

Ochrana v pevnej sieti

Pre používateľov s pevným internetovým pripojením domácnosti je určená Online ochrana Doma. Zabezpečí ochranu Wi-Fi routera v domácnosti a aj všetkých zariadení naň pripojených. Ani tu nie je potrebné inštalovať žiadne aplikácie do počítača alebo iných pripojených zariadení.

Štandardná cenníková cena je 4 eurá mesačne, a rovnako aj Online ochrana Doma je do 5. 3. je bezplatná. Od tohto dátumu bude služba dostupná bezplatne iba s niektorým z nových programov pevného internetu, resp. za poplatok v prípade starších programov.

Online ochrana pre biznis zákazníkov

Službu Online ochrana môžu využiť aj biznis zákazníci, a to na zabezpečenie mobilných zariadení aj zariadení v rámci pevnej siete. Malé a stredné firmy, ktoré chcú chrániť svoju internú sieť a zamestnancov pred hrozbami z internetu, môžu vďaka službe Online ochrana Biznis Fix ochrániť až 50 zariadení pripojených na Wi-Fi router v pevnej sieti, a to len za 4,99 eura mesačne.

Služba Online ochrana Biznis poskytne firmám a podnikateľom ochranu pre ich zariadenia v mobilnej sieti Orangeu. Od 5. marca 2022 bude služba dostupná za atraktívnejšiu cenu 1 euro mesačne pre jedno zariadenie, resp. bezplatne pri novom paušále Go Biznis 3 €.

Zdroj: Orange

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit