Orange prezentoval v Paríži najnovšie technológie a na spoločnom pódiu vystúpili najvyšší predstavitelia Orange aj Deutsche Telekom.

Hlavnými témami tohto ročníka akcie Show Hello boli 5G, bezpečnosť hlavne pri realizácii bankových operácií a tiež umelá inteligencia. 5G bolo prezentované napr. pri prenose obrazu v 8K rozlíšení z drona. Z hľadiska inteligentnej domácnosti Orange prezentoval svoj inteligentný reproduktor Djingo. Pomocou neho sa dajú ovládať v domácnosti svetlá, garážové aj vchodové dvere, ďalej vykurovanie a tiež slúži aj pri zaistení bezpečnosti v dome. V prípade, že nastane neoprávnený vstup, Djingo posiela správy na váš mobil.

Inteligentný reproduktor Djingo, ktorý Orange používa na ovládanie inteligentnej domácnosti. Otázka je, či príde aj na Slovensko a v akom jazyku sa s ním bude dať komunikovať.

A takýto reproduktor bude mať v podobnom dizajne aj Deutsche Telekom, toto určite nebude náhoda

Generálny riaditeľ Orange, Stephane Richard ohlásil ďalšie budovanie siete, výrazne sa posilní spojenie medzi Európou a Severnou Amerikou, rovnako aj s Južnou Afrikou.

Na jednom pódiu naozaj vystúpili generálni riaditelia Orange a Deutsche Telekom a hovorili o potrebe vzájomnej spolupráce. Ak má Európa naďalej hrať svoju úlohu, musia spojiť sily aj európski konkurenti. Najbližšie sa sila takejto spolupráce ukáže pri budovaní sietí 5G, kde má dôjsť k zdieľaniu jednotlivých komponentov siete. Uvidíme v praxi.

Pre Orange je sieť 5G extrémne dôležitá

Ako vyplynulo z prezentácie, Orange vidíte uplatnenie sietí 5G pri prenose obrazu a virtuálnej realite. Samozrejme, videli sme aj zariadenia typu IoT.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.