Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Orange ako jeden z prvých operátorov spúšťa internetovú konektivitu využívajúcu protokol IPv6.

Novým zákazníkom tak od dnes budú prideľované IP adresy v novom tvare. Výhodou nového protokolu je možnosť prideľovania takmer neobmedzeného počtu IP adries.

Orange spúšťa smerovanie pomocou protokolu IPv6 a svojim zákazníkom tak už poskytuje adresný priestor založený nielen na protokole IPv4, ale aj IPv6. Všetci noví zákazníci, ktorí si objednajú službu Pevný internet DSL po 28. júni 2016, tak už dostanú verejný dynamický  rozsah IPv6 adries s maskou /56. O pripojenie prostredníctvom IPv6 protokolu  môžu požiadať aj existujúci zákazníci využívajúci  protokol IPv4.

Na využívanie IPv6 konektivity je potrebné zariadenie podporujúce nový protokol. Zákazníci DSL internetu, ktorým bude pridelený nový IPv6 rozsah adries, tak v Orangei dostanú zariadenie Zyxel VMG 1312 s optimalizovaným firmvérom. Zariadenie podporuje novú IPv6, aj pôvodnú IPv4 technológiu.

O protokole IPv6

Ide o šiestu verziu internetového protokolu, ktorá má poskytnúť 128-bitový adresný priestor o veľkosti približne 340 sextiliónov (2128) adries. Takýto vysoký počet  IP adries umožní prideliť bez problémov verejnú IP adresu každému LAN zariadeniu a v budúcnosti aj každému inteligentnému zariadeniu, ktoré bude potrebovať priamy prístup do internetu bez nutnosti prekladu adries.

Značky: