Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vozidlo Lexus LC vyzerá impozantne – napokon, práve za svoj vzhľad bolo už mnohonásobne ocenené. Kalifornskej firme Forgiato sa však podarilo dodať vlajkovému kupé prémiovej japonskej značky ešte výnimočnejší vzhľad.

Štylisti  firmy  Forgiato vymenili hliníkové disky perleťovo bieleho Lexusu LC 500 za dizajnérske kolesá  Tecnica Tec 3.3. Obrovské 24-palcové disky z ľahkých zliatin majú po 20 ráfikov vybrúsených do originálneho tvaru, vďaka čomu kolesá pripomínajú turbíny prúdových motorov.  Táto podoba je adekvátna vzhľadom na obrovský výkon 477 koní, aký drieme v päťlitrovom atmosférickom motore V8, ktorým je vybavený tento model.

Ak niekto uprednostňuje kolesá s iným vzorom, môže si ich vo firme Forgiato navrhnúť sám s pomocou internetového konfigurátora. Firma z Los Angeles vyrába aj dizajnérske masky k rozličným typom automobilov a atypické volanty.

Agilné a dynamické kupé Lexusu, ktoré sa dostalo do predaja v tomto roku, je sériovou realizáciou konceptu LF-LC, ktorý pred piatimi rokmi nadchol návštevníkov autosalónu v Detroite. Obrovský ohlas primäl Lexus k vývoju sériového automobilu. Minuloročná premiéra LC bola ešte väčšou senzáciou ako debut jeho prototypu, pretože vďaka spolupráci inžinierov a dizajnérov sa podarilo zachovať jedinečný charakter, akým upútal koncepčný model.

Značky: