Google priniesol na Slovensko globálne úspešný program Hrdinovia internetu.

Program Hrdinovia internetu od Googlu je aktuálne dostupný aj v slovenskej verzii a poskytuje učiteľom základných škôl učebné osnovy vytvorené špeciálne pre výučbu základov bezpečného a zodpovedného používania internetu.

Cieľom projektu je naučiť deti vo veku od 7 do 12 rokov to, ako si poradiť s hackermi, obťažovaním, kyberšikanou alebo ako nezdieľať informácie na sociálnych sieťach, ktoré tam nepatria. Učitelia si môžu pozrieť informácie na oficiálnom webu projektu (TU). K dispozícii je ukážková lekcia spoločne s výučbovými materiálmi a zábavnými aktivitami.

Google v spolupráci s Teach for Slovakia ponúka pedagógom aj účasť na workshopoch, ktoré ich s týmito materiálmi naučia pracovať. Na školenia sa môžu učitelia hlásiť individuálne počas celého školského roka na stránke Hrdinovia internetu. Treba scrollovať nižšie na sekciu Najbližšie termíny online školení.

Workshopy by mali pomôcť učiteľom s integráciou výučby zameranej na online bezpečnosť do predmetov, ako je informatika či základy spoločenských vied, prípadne ju zahrnúť do mimoškolských aktivít. Učitelia po absolvovaní školenia získajú dvojmesačný učebný plán, ktorý im pomôže s výučbou bezpečného používania internetu.

Hrdinovia internetuZdroj: Google
Hrdinovia internetu

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit