Ide o svetovo najobľúbenejší fitnes a notifikačný náramok súčasnosti. Mi Band 2 totiž používa enormné množstvo ľudí. No, niet sa čo čudovať, je to príjemné spojenie ceny a výkonu. O možnostiach a aplikácii sa rozpisovať nebudeme, stačí si prečítať popis Xiaomi Mi Band 1S, ktorý je totožný s Mi Band2. Dvojka má navyše iba OLED displej, na ktorom vidíte určité oznámenia a aktivity bez toho, aby ste museli zobrať do ruky smartfón. Na zobrazenie informácií sa používa dotykové tlačidlo pod displejom alebo gestá so zápästím.

 

Vyhodnotenie kvality spánku

Preddefinované aktivity, ktoré sa spúšťajú manuálne

 

Tlačidlo chceme pochváliť, funguje totiž ukážkovo. Na malom, ale dobre čitateľnom displeji s podsvietenými znakmi vidíte dátum a čas, kroky, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie, aktuálnu tepovú frekvenciu a stav batérie. Všetky informácie sa prenášajú aj do aplikácie Mi Fit, kde máte k dispozícii grafy/štatistiky s vaším výkonom alebo môžete manuálne spustiť začiatok vybranej aktivity. Ak sa v ponuke nenachádza, môžete si ju vytvoriť manuálne. Pri oboch náramkoch, Mi Band 1S a Mi Band 2, treba počítať s odchýlkami v presnosti zapísaných údajov.

Ukážka elektroniky náramku

Ako pri 1S, tak aj pri dvojke je rozdiel v používaní s Android alebo iOS zariadením. Výhodou iOS je, že prichádzajúci hovor je na náramku oznámený textom a vibráciou, čiže viete, kto vám volá. Android ponúka iba ikonu bez textu s vibráciou.

 

Základný prehľad aplikácie s krokmi, kalóriami, prejdenou vzdialenosťou a frekvenciou tepu

Hodnotenie presnosti
Snímač tepovej frekvencie: 60 %
Počítanie krokov: 60 %
Automatické rozpoznanie aktivít: 20 %

 

Hodnotenie
+ výdrž na batériu jeden mesiac
+ dobre čitateľný OLED displej
+ vymeniteľné remienky
+ vodeodolnosť IP67 (neodporúča sa kúpať a plávať s náramkom)

nabíjanie špeciálnou nabíjačkou
nepresnosť snímačov a počítania krokov
priemerná aplikácia
málo fitnes a zdraviu prospešných vylepšení

Cena: od 19 EUR
Zapožičal: IRD Distribution

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE