Odhalí vaše znalosti a dá vám informáciu, ako na tom ste.

Na webovej stránke 10fastfingers.com môžete vyskúšať rýchlosť vášho písania. Vybrať si môžete spomedzi niekoľkých režimov, pričom nejde o testovanie prstokladu. Na webe nájdete rôzne typy testov, pričom štandardný test trvá 1 minútu a počas tejto minúty je potrebné zapísať čo najviac slov.

Súťažiť sa dá medzi ostatnými používateľmi a svoje výsledky môžete zdieľať aj na sociálnej sieti. Okrem štandardného testu, ktorý obsahuje 200 najpoužívanejších slov v danom jazyku, sa dá využiť aj pokročilejší test. Ten obsahuje až 1000 slov a rovnako tak je možné vytvoriť si aj vlastný test so svojou slovnou zásobou.

10fastfingers webZdroj: TOUCHIT

Stránka si nekladie za cieľ naučiť vás prstoklad, ale overiť rýchlosť vášho písania akýmkoľvek vašim doterajším spôsobom. V rámci čo najväčšej objektivity si môžete vybrať spomedzi niekoľkých jazykov. Dostupná je aj slovenčina. Výsledky nebudú ovplyvnené negatívne v podobe písania slov, ktoré nepoznáte alebo umelo vytvorených zhlukov znakov do akýchsi „slovných spojení“.

Slová máte najmä poznať, preto je dôležité vybrať si jazyk, v ktorom najčastejšie píšete texty. Ide o akúsi pamäť, ktorú používatelia ovládajúci prstoklad využívajú. Známe a nimi používané slová napíšu rýchlejšie a ide o bežný jav.

Test funguje tak, že sa aktivuje časovač začatím písania a následne sa meria 1 minúta, počas ktorej musíte napísať čo najviac zobrazených slov. Popri písaní sa sleduje aj vaša chybovosť a nesprávne zapísané slová budú označené červeným. Dajte si preto pozor na správnu medzeru medzi slovami. Pretože toto býva najčastejšou príčinou, kedy ďalšie slová z pohľadu aplikácie budete písať chybne.

Zdroj: 10fastfingers.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.