Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Model BMW Z3 sa dostal do povedomia predovšetkým ako služobné vozidlo Jamesa Bonda, ktorý na ňom jazdil vo filme Zlaté oko. Pre svoje netypické tvary a nadčasový dizajn, ktorý vytvoril Džodži Nagašima (sám jeden model Z3 vlastní), má mnoho fanúšikov aj dnes. Pritom pôvodný projekt vznikal ako dizajnové cvičenie pre mladých študentov, ktorých viedol Džodži Nagašima, až sa časom vedeniu automobilky zapáčil tak, že ho poslali do sériovej výroby. Nadviazal tak na dlhú tradíciu vzrušujúcich roadsterov značky BMW s dlhou kapotou a sedadlami takmer pri zadných kolesách.

Medzi priaznivcov modelu BMW Z3 patrí aj Norbert Bozóky, ktorý sa rozhodol usporiadať pravidelné stretnutia majiteľov a milovníkov tohto výnimočného vozidla. Otvorenie sezóny 2024 v rámci BMW Z3 Club SK vyhodnotil so slovami:

„BMW Z-Roadsters a Coupe úspešne a štýlovo odštartovali tohtoročnú sezónu. Účastníci mali v ranných hodinách možnosť si zblízka pozrieť klenot v podobe BMW 507 v centrále BMW Slovensko. Následne pokračovali stretávkou v Nitre, ktorá sa konala pod záštitou predajcu BMW RIJA-Bavaria. Úvodného zrazu sezóny sa zúčastnilo 30 vozidiel Z3 a Z4, a pridalo sa aj niekoľko ďalších spriaznených cabrioletov od BMW. Skvelú atmosféru a nadšenie majiteľov týchto ikonických vozidiel sprevádzalo aj perfektné počasie práve pre roadstery a kabriolety. Organizátori vyhodnotili a ocenili niekoľko najkrajších vozidiel podujatia. Zraz pokračoval zážitkovou jazdou smerom na Skýcov, kde si účastníci mohli vyskúšať niekoľko technických zákrut a krásnu scenériu pohoria Tribeč. Majiteľov a priaznivcov týchto vozidiel pozývame na ďalšie podujatie, ktoré sa bude konať 29.júna v Art Hotel Kaštieľ Tomášov.“

„Dnes sme mali možnosť ukázať členom BMW Z3 Club Slovakia jedinečné vozidlo BMW 507 priamo z BMW Group Classic Múzea tu v Bratislave. BMW 507 ovplyvnil dizajnové riešenie BMW Z3, Z4 a najvýraznejšie BMW Z8. 

Model BMW Z3, Z4 a Z8 patrí nielen na slovenskom trhu skôr medzi zriedkavé vozidlá, no i tak si našiel základňu svojich fanúšikov. Tento model BMW naplno stelesňuje radosť z jazdy. Preto oceňujeme snahu BMW Z3 Club Slovakia a Norberta budovať komunitu majiteľov vozidiel BMW Z3, ale aj s otvorenými dverami pre Z4 alebo Z8.

BMW Z3 bol prvý model vyrobený pre globálny trh v závode BMW Group Spartanburg v americkom štáte Južná Karolína. Roadster bol predstavený v roku 1995 a prvýkrát sa na verejnosti objavil vo filme s Jamesom Bondom GoldenEye. V predaji zostal až do roku 2002, kedy ho nahradilo prvé BMW Z4 taktiež s pútavými líniami a výbavou. Dnes už tretia generácia modelu Z4 jazdí s otvorenou strechou od roku 2018,“ uviedol Milan Stupka zo spoločnosti BMW Slovenská republika.

Oficiálny instagramový účet klubu – link: BMW Z3 Club Slovakia.

Značky: