Microsoft včera prostredníctvom svojho oficiálneho blogu oznámil, že začína v Outlooku pre Mac sprístupňovať podporu populárnych aplikácií od Google. 

Outlook pre Mac už dlhší čas podporuje pridanie Gmail účtu a s ním rôzne základné akcie ako príjem či odosielanie mailov. Zmena nastane v tom, že odteraz budete môcť synchronizovať a sledovať udalosti v kalendári aj všetky svoje kontakty uložené v Gmail účte, naprieč všetkými zariadeniami. To znamená, že ak pridáte, upravíte či vymažete konkrétnu položku v kalendári, zmena sa prejaví aj na vašom iPhone, Androide aj PC s Windows. To isté platí aj pre vaše kontakty.

Spolu s podporou kalendárov a kontaktov prináša update Microsoftu používateľom Macov aj ďalšie užitočné funkcie ako Focused Inbox (inteligentné triedenie a prioritizácia doručenej pošty) a možnosť jednoduchšej rezervácie pracovných i súkromných ciest, ktoré sa po potvrdení  automaticky pridajú do kalendára. Update je už odvčera uvoľnovaný pre používateľov tzv. Insider Fast programu. Ostatným používateľom služieb Office 365 bude sprístupnený v priebehu najbližších mesiacov.

Zdroj: Office Blogs