V letných horúčavách je klimatizácia super.

Ale prísť do rozhorúčenej kancelárie alebo bytu a potom začať chladiť, to nie je celkom optimálne. Čo tak mať možnosť ovládať skoro každú klimatizáciu na diaľku cez mobil. Práve niečo také poskytuje produkt Momit Cool. Je to vlastne malý trojuholník, ktorý sa pripevní na klimatizáciu. Ten je napájaný pomocou batérií.

Ďalšou súčasťou je malá krabička, ktorá sa pripája na internet a s trojuholníkom komunikuje cez vlastné Wi-Fi. Následne si do iOS alebo Android telefónu stiahnete aplikáciu a môžete klimatizáciu ovládať aj na diaľku. Jedinou podmienkou je, aby klimatizácia mala ovládanie cez infračervené diaľkové ovládanie.

Momit Cool tak v podstate šetrí vaše peniaze, prebeh teploty môžete totiž aj vopred naplánovať a klimatizácia vám nezostane zbytočne zapnutá. Rovnako sa klimatizácia zapne alebo vypne podľa vašej aktuálnej pozície. Ak sa blížite domov, sama sa zapne, ak odídete, vypne sa. Aplikácia vám aj vyhodnotí, koľko energie ste na chladenie priestorov spotrebovali.

Cena: 119 Eur
Zapožičal: iStores.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.