Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon predstavuje dve nové tlačiarne z produktového radu PIXMA – modely TS205 a TS305. Obe tlačiarne sú ideálne pre domácich používateľov a študentov, ktorí ocenia ako malé rozmery, vysokú kvalitu tlače, širokú konektivitu a funkčné možnosti, tak aj nízku obstarávaciu cenu. 

Domáca bezokrajová tlač

Radi spomínate nad fotografiami? Potom asi súhlasíte, že fotografie vždy vyzerajú lepšie bez okrajov, a to najmä v prípade formátu 10 x 15 cm (4 x 6 palcov). S najnovšími modelmi PIXMA je tlač týchto fotiek veľmi jednoduchá a pohodlná aj u vás doma. Tlačiarne TS205 a TS305 sú navyše skutočne rýchle, takže tlač fotografie zvládnu za iba 65 sekúnd. Kvalita tlače je v prípade modelov TS205 a TS305 dokonalá, a to aj vďaka originálnym atramentom značky Canon. Ostrosť tlačených textov zabezpečuje čierny pigmentový atrament, zatiaľ čo živé farby atramenty na báze farbiva.

Vysoká produktivita a jednoduchá pripojiteľnosť

Canon navrhol nové tlačiarne s ohľadom na maximálnu produktivitu a nízke náklady na tlač. Súčasťou najnovších modelov je tak napríklad funkcia automatického zapínania a vypínania, ktorá šetrí energiu aj peňaženku majiteľa vždy, keď sa tlačiareň práve nepoužíva. Dostupné sú aj voliteľné atramentové kazety v prevedení XL. Napríklad v prípade XL kazety s čiernym atramentom je výťažnosť oproti štandardnej veľkosti väčšia približne o 120 percent. Užitočné sú aj senzory pre detekciu vloženého papiera, ktoré šetria čas spojený s jeho ručnou výmenou.

Tlačiareň TS305 je kompatibilná s technológiami AirPrint a Mopria a umožňuje tak výhody bezdrôtovej konektivity. Tlač zo smartfónu alebo tabletu už nemôže byť rýchlejšia ani pohodlnejšia. K dispozícii je navyše aj aplikácia Canon PRINTa podpora služby PIXMA Cloud Link – spektrum funkcií dostupných z prostredia mobilných zariadení je teda ešte širšie a používatelia môžu ľahko tlačiť ako svoje najnovšie selfie zábery uložené na Instagrame, tak aj napríklad dokumenty na úložisku Google Drive.

Jednoduché je aj samotné nastavenie Wi-Fi a zabezpečenie trvalej konektivity. Canon TS305 podporuje pripojenie v tradičnom sieťovom režime využívajúcom router aj v režime prístupového bodu. Táto tlačiareň je navyše kompatibilná s technológiou Bluetooth, ktorá spoločne s aplikáciou Canon PRINT umožňuje včas informovať o prípadných chybách alebo problémoch. Navyše dokáže používateľa naviesť na zodpovedajúcu kapitolu v on‑line brožúre, ktorá ponúkne presný postup pre jednoduché a rýchle vyriešenie vzniknutej situácie.

Z časti aj multifunkčné zariadenie

Canon TS305 nie je iba tlačiarňou. V spojení s aplikáciou Canon PRINT ide o multifunkčné zariadenie, ktoré dovoľuje jednoduché kopírovanie dokumentov. Funkcia Smartphone Capture and Copy dokáže s využitím smartfónu zaobstarať snímok akéhokoľvek dokumentu, od cestovného poriadku autobusovej linky až po vyúčtovanie služieb za dodávku energií, a previesť ho do formátu PDF. Tieto súbory je potom možné jednoducho ukladať, zdieľať a tlačiť. Digitalizáciu zjednodušuje aj špeciálna mriežka, ktorá sa nachádza v hornej časti tlačiarne a zabezpečuje presné umiestnenie vloženého dokumentu. Vďaka mriežke môže aplikácia získaný obrázok presne vyrovnať a dať tak výstupu profesionálni podobu aj vo chvíli, kedy bol snímok nasnímaný s nakloneným telefónom.

Bez povšimnutia by nemala zostať ani aplikácia Canon Message in Print, ktorá umožňuje do tlačených fotografií vložiť neviditeľné správy – napríklad prianie k narodeninám alebo video na YouTube. Takúto správu môže príjemca fotografie dekódovať práve za pomoci svojho telefónu

Značky: