Aktuálny ročník ankety Najzamestnávateľ 2021, ktorú vyhlasuje spoločnosť Profesia už desiaty rok, pozná víťazov. Ako jediná prepravná spoločnosť na Slovensku sa Packeta ocitla v prvej trojke najatraktívnejších zamestnávateľov.

Packeta sa ankety zúčastnila tretíkrát, pričom sa vždy umiestnila na Top 3 priečkach.  Po treťom a prvom mieste, si tentoraz prevzala druhé miesto. “Druhé miesto nás veľmi potešilo, najmä preto, že o ňom rozhodla hlasujúca široká verejnosť. Je to odrazom toho, že sú u nás zamestnanci spokojní a že nás považujú za stabilného a dôveryhodného zamestnávateľa. Ukazuje nám to, že kráčame správnym smerom a motivuje nás to neustále sa zlepšovať,“ uviedla Petra Matejíčková, Head of HR Packety na Slovensku.

Obhájenie minuloročného prvenstva v ankete ako aj celý uplynulý rok bol pre Packetu z pohľadu ľudských zdrojov veľmi náročný. „Akvizícia spoločnosti ReMax Courier Service pre nás znamenala aj spájanie dvoch firemných kultúr. Rozšírili sme HR oddelenie, zaviedli sme nové procesy, presťahovali sa do nových spoločných priestorov a tiež sme nanovo definovali organizačnú štruktúru. Dôležitou úlohou bolo pre nás zabezpečiť rovnaké podmienky pre všetkých zamestnancov Packety. Od zjednocovania zmlúv, miezd, benefitov, dochádzkového systému až po interný HR systém,“ konštatuje Petra Matejíčková.

Rekordný záujem o hlasovanie

Do celoslovenskej ankety o najatraktívnejšieho zamestnávateľa, ktorú vyhlasuje pracovný portál Profesia, sa tento rok zapojilo rekordných 86 420 respondentov. Tí si volili víťazov  v desiatich kategóriách z celkového počtu 215 nominovaných firiem. Víťazstvo v kategórii Doprava a logistika za rok 2021 získala Národná diaľničná spoločnosť. V tesnom závese za ňou bola Packeta, ktorá sa ako jediná z prepravných spoločností umiestnila na stupňoch víťazov. Na treťom mieste skončila Železničná spoločnosť Slovensko, a.s..

Zdroj: Packeta

Značky: