Jedným z prvých poklesov na krypto trhu spôsobila táto spoločnosť už pred niekoľkými týždňami.

Teraz prišla nová správa, ktorá hovorí o tom, že čínsky developer nestíha plniť svoje záväzky a podľa denníka HN Online s odvolaním na TASR, mešká Evergrande s vyplácaním úrokov. V stredu 10. 11. 2021 sa skončila 30-dňová lehota na splatenie úrokov a toto nie je prvý prípad kedy sa tak stalo.

Ako to ovplyvní Bitcoin a ostatný kryptomenový trh? Nárasty či poklesy BTC sú naviazané na ostatný finančný trh. Inými slovami, ak bude na trhu panika, BTC bude klesať. Už tu nie je rok 2017, kedy kryptomeny žili vlastným životom. Teraz je previazanie citeľné ešte viac a neistota na finančnom trhu či už s akciami alebo dlhopismi je naviazaná na kryptomeny, zväčša na Bitcoin. No ostatné kryptomeny až na výnimky zvyknú pohyb Bitcoinu v istej miere kopírovať. Príčina včerajšieho poklesu je teda zrejmá.

Negatívny fundament bullrunu nepomáha, teraz je otázka, ako sa k spoločnosti Evergrande postaví čínska vláda. Môže spoločnosť zachrániť zaplatením pohľadávok spoločnosti, v skratke vo výsledku tak že „vytlačí“ nové peniaze. Tým ale oddiali ďalšie problémy, na ktoré postupne čakáme, nakoľko tlačenie nových peňazí ide od minulého marca závratným tempom. Dôsledky ako 5% inflácia sa prejavuje už teraz. Ďalšie nás čakajú.

Najbližšie dni budú dôležité z pohľadu, ako sa čínska vláda postaví k dlhom spoločnosti Evergrande. Na to, aby BTC a ostatné altcoiny začali rásť, je potrebné ukľudniť trh. Ak spoločnosť Evergrande vyhlási bankrot, na trhu bude panovať panika a je tu riziko končiaceho bull runu a prepad hodnoty obrovského počtu kryptomien. Ako ovplyvnil fundament okolo Evergrande Bitcoin, si môžete pozrieť na grafe.

Dump na Bitcoine spôsobený fundamentom okolo Bitcoinu

Zdroj: HN Online

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.