Teraz vás upozorní, aby ste si nainštalovali opravné aktualizácie.

Spoločnosť Google v ostatných rokoch výrazne zlepšila dostupnosť aktualizácií, avšak pokiaľ z nejakého dôvodu ich nedostávate, aplikácie vo vašom smartfóne môžu vykazovať neštandardné správanie. Vy môžete byť zároveň aj svedkom častých pádov týchto aplikácií. 

Problém však môže nastať aj pri pravidelne aktualizovaných aplikáciách, o ktoré sa starajú nielen vývojári, ale samotní používatelia, ktorí ich pravidelne aktualizujú, aby mali vždy poruke aktuálnu sadu funkcií. Hoci sa tento jav pri moderných smartfónoch stáva iba zriedkavo, ide o problém, ktorý niektorí používatelia nevyriešia sami. V rámci skvalitnenia služieb Google teraz zavádza oznámenie, ktoré používateľov automaticky požiada o inštaláciu aktualizácie z Obchodu Play pre padajúcu aplikáciu, ak je k dispozícii.

Obchod Google PlayZdroj: Google

Nová funkcia sa do Obchodu Play zavádza s novembrovou systémovou aktualizáciou. Tá „pomôže používateľom vyriešiť pády aplikácií pomocou nových výziev na aktualizáciu„. Rozbor kódu poukazuje na to, aký text sa zobrazí v prípade opakovane padajúcej aplikácie, ktorá má k dispozícii aktualizáciu Obchodu Play:

Aktualizácia aplikácie s cieľom opraviť pády

Aplikácia prestala fungovať, ale najnovšia aktualizácia aplikácie môže tento problém odstrániť. Nainštalujte aktualizáciu a potom aplikáciu znova otvorte. Ak chcete aktualizovať neskôr, prejdite na ×××× v službe Google Play.

Zdá sa, že Obchod Play uľahčí rýchlu opravu padajúcej aplikácie priamo z výzvy. Pozitívnou správou je, že tá obsahuje aj pokyny na neskoršiu opravu. V každom prípade je prínosom, že Google Play teraz upozorní na problémy s fungovaním a zabezpečením aplikácií, aby údaje používateľov boli čo najlepšie chránené, a zároveň aby bol zabezpečený aj čo najlepší používateľský zážitok.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.