Rozšírenie kapacity dátového priestoru v mobile je ideálne práve prostredníctvom pamäťových kariet.

Kedysi na type karty až tak nezáležalo, no dnes v čase výkonných smartfónov je to dôležité. Napríklad v prípade kariet Verbatim, ktoré sú určené nielen do výkonných smartfónov, ale aj videokamier alebo fotoaparátov. Práve tie, ktoré umožňujú nakrúcanie videa v 4K rozlíšení a s rôznym snímkovaním, potrebujú extrémne rýchle karty. Inak vám zariadenie oznámi, že danú funkciu nebudete môcť využiť. Na tento prípad sú dostupné dva typy kariet.

Verbatim Pro+ U3 64 GB je karta klasického SD rozmeru. Teda vhodná viac do fotoaparátov a kamier. Využijete garantovanú rýchlosť zápisu do 80 MB/s. Pri čítaní je podľa výrobcu rýchlejšia. Podstatné je, že s touto kartou môžete využiť sekvenčné snímkovanie a fotoaparát bude stíhať ukladať fotografie na kartu. Kto fotí veľa a chce robiť najmä rôzne spomalené videá pri vysokom snímkovaní, toto je správna karta.

Cena: Verbatim Pro+ U3 64 GB – 35 EUR

Ako sme už v úvode načrtli, výkonné smartfóny sú dnes používané na rôzne multimediálne účely. Karta Verbatim Premium microSDXC 64 GB je vhodná pre mobilné telefóny na záznam 4K videa a rôznych časozberných alebo spomalených videí. Kapacita 64 GB je skutočne dostačujúca. Kartu testujeme dlhodobo a oplatí sa ju použiť na nakrúcanie videa, ale aj na ukladanie filmov. Navyše je v balení s adaptérom, a tak je použiteľná s kamerami alebo napríklad v notebooku na jednoduché prenášanie dát. Podporované sú štandardy UHS I a Class 10. Zápis aj čítanie je do rýchlosti 45 MB/s.

Cena: Verbatim Premium microSDXC 64 GB – 35 EUR
Zapožičal: Verbatim

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 3/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.