Panasonic na online tlačovke predstavil Kairos ako systém na živú a mimoriadne pútavú videoprodukciu. Aj samotnú tlačovku zorganizoval pomocou nej.

Táto platforma na spracovanie obrazu ponúka systém s otvorenou architektúrou na prepínanie živého videa s ďalšími vstupmi. Nie je pritom závislá od formátu či rozlíšenia.

Kairos pracuje ako systém na prechod živých prezentácií na onlinu. Je to komplexné zariadenie, ktoré netreba ničím dopĺňať pričom je kompatibilné s rôznymi komponentmi vysielacieho systému.  U televíznych štúdií možno Kairos bez problémov integrovať do súčasnej ST 2110 infraštruktúry, bez nutnosti ďalších IP brán. V modlitebniach a kostoloch obstaráva Kairos správu obrazovky a potreby lineárneho vysielania, ale môže slúžiť aj pre netradičné zobrazenie. V prípade športových a zábavných podujatí môžu skúsení pracovníci využívať používateľsky prívetivé grafické rozhranie a poskytovať pútavý obsah alebo nastaviť zložité systémy už po krátkom zaškolení.

Platforma je vybavená štandardizovanou IP konektivitou namiesto individuálnych vstupov a výstupov videa. Systém Kairos je tiež vybavený nekomprimovaným spracovaním tokov SDI, ST 2110 a NDI akéhokoľvek rozlíšenia, ako je HD a UHD, a v akomkoľvek formáte, či už 16: 9 alebo v netradičných formátoch, ako je 32: 9.

Procesná platforma založená na grafickej karte umožňuje prideliť výpočtový výkon so 100% účinnosťou na dosiahnutie výkonu, pre ktorý by inak bol nutný vyšší hardvérový systém. Latencia spracovania systému Kairos môže byť až na úrovni jednej snímky a tiež podporuje synchronizáciu PTP (Precision Time Protocol). Kľúče, efekty a škálovanie sa nastavujú v každej scéne bez obmedzenia a celkový počet vrstiev videa závisí len na kapacite GPU. Základom systému Kairos je Kairos Core. Je to hlavná jednotka, ktorá obstaráva všetky úlohy spracovania obrazu. Do siete možno pridať ďalšie pracoviská Kairos Creator alebo Kairos Control.

Dodávky systému Kairos začnú v treťom štvrťroku 2020 a minimálna konfigurácia bude k dispozícii približne za 30 000 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.