Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Objektív s vysokou svetelnosťou F1.8 a pevnou ohniskovou vzdialenosťou bajonetu L-Mount pre Full Frame LUMIX S

Spoločnosť Panasonic s radosťou predstavuje nový portrétový objektív LUMIX S 85 mm F1.8 (S-S85) s pevnou ohniskovou vzdialenosťou a vysokou svetelnosťou, ktorý stavia úroveň portrétových fotografií do nového svetla.

Model LUMIX S 85 mm F1.8, ktorý sa vďaka svojim kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti môže pochváliť vysokou mobilitou, je určený pre všetkých profesionálnych i amatérskych fotografov, ktorí sú priaznivcami portrétnej fotografie. Konštrukcia objektívu využíva 9 elementov v 8 skupinách a dva ED (Extra-Low Dispersion) členy. Vďaka tomu účinne potláča nielen axiálne chromatickú aberáciu, ale aj chromatickú aberáciu zväčšenia.

Objektívy pre modelový rad Panasonic LUMIX S ponúkajú úchvatný bokeh a LUMIX S 85 mm F1.8 poskytuje plynulé prechody rozostrenia od roviny ostrosti smerom do krajov a tiež hladký, okrúhly bokeh bez vinetácie pri fotografovaní bodových zdrojov svetla. Novinka ponúka tiež silný výkon pri zázname videa vďaka špeciálnemu mechanizmu, ktorý potláča zmenu uhla záberu pri zmene zaostrenia (tzv. Focus breathing); táto chyba býva zásadným problémom väčšiny výmenných objektívov primárne navrhnutých pre fotografovanie.

Vďaka svojim kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti približne 355 g prekvapí LUMIX S 85 mm F1.8 svojou mobilitou. Robustná konštrukcia odolná proti prachu a striekajúcej vode* vydrží aj tvrdšie klimatické podmienky (až do -10 °C). Priemer filtra je 67 mm a clona zložená z 9 lamiel má kruhový tvar.

Panasonic, ktorý využíva pre svoje Full Frame bezzrkadlovky radu LUMIX S bajonet L-Mount, sa chystá v nasledujúcich mesiacoch uviesť na trh celkovo štyri objektívy s vysokou svetelnosťou F1.8, z ktorých LUMIX S 85 mm F1.8 je prvý v rade. Všetky štyri objektívy budú mať spoločnú veľkosť a pozíciu ovládacích prvkov, čo poskytuje praktické výhody pri používaní. Ak je napríklad fotoaparát umiestnený na gimbal, je výmena objektívu veľmi jednoduchá a vyžaduje len minimálne prenastavenie pripojených súčastí. Vďaka rovnakému priemeru objektívu možno zdieľať aj filtre.

Okrem ďalších troch spomínaných objektívov s vysokou svetelnosťou F1.8 je vo vývoji tiež teleobjektív so zoomom 70-300 mm, ktorý v budúcnosti rozšíri rad objektívov radu LUMIX S.

* Odolnosť proti prachu a striekajúcej vode nezaručuje, že nedôjde k poškodeniu, ak bude objektív vystavený priamemu kontaktu s prachom a vodou.

  • L-Mount je ochranná známka alebo registrovaná ochranná známka spoločnosti Leica Camera AG.
  • Vyhotovenie a špecifikácie sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia.

Značky: