Kvalitný zvuk a jednoduchosť nosenia a používania, toľko k hlavnej charakteristike týchto slúchadiel.

Vhodné sú pre používateľov, ktorí nemajú radi vkladanie štupľov do zvukovodu. Z nášho testovania ich odporúčame aj používateľom, ktorí majú pochybnosti o pevnosti držania. Tvarovo sú navrhnuté tak, aby nevypadávali z ucha a držali v ňom.

Ak vám v minulosti niektorý model z tohto typu slúchadiel (typicky ako Apple AirPods) nedržal v ušiach, tieto s veľkou pravdepodobnosťou držať budú. Na športovanie a prudšie pohyby ako beh už však nemusia. Majú odolnosť IPX4 čiže zvládnu spotenie aj mierny dážď.

Sú ale extrémne ľahké, každé slúchadlo má len 5 gramov. Je to zvláštny pocit a vyzerá to, ako keby ste v ruke nič nedržali. Nehovoriac o zavesení do ucha. Jemný pocit budete mať, a to práve vďaka konštrukcii so zvislou paličkou. Korekcia je cez paličku, ovládanie je potom na vrchu slúchadla cez dotykovú plochu.

Z praktického pohľadu oceňujeme nadmieru jednoduché párovanie. Po vybratí zo škatuľky sa ihneď pripoja k poslednému zapamätanému zdroju. Pri nedostupnosti tohto zdroja sa automaticky zapne párovací režim. Stále sa k nim môžete pripojiť z už raz pripojeného zariadenia, nové párovanie nie je nutné. Tento spôsob je pohodlný a minimalizuje potrebu ich nejako prepínať alebo aktivovať.

Nevyžadujú aplikáciu a všetko sa nastavuje cez slúchadlá, dokonca aj hlasitosť. Prebieha to podobne ako pri hudbe alebo telefonátoch. Všetko je závislé od počtu rýchlych ťuknutí na dotykovú plochu. Pri správnom vložení do ucha získate silné basy aj celkovú zvučnosť v oblasti vysokých tónov. Toto sú dobré slúchadlá aj na konferenčné hovory. Mikrofóny majú funkciu na redukciu šumu v rušnom prostredí.

Škatuľka ich nabije trikrát na 100 % a samotné vydržia 4 hodiny prehrávania hudby. Toto je štandardný čas v oboch prípadoch a nijako nevybočujú zo zaužívaného štandardu v oblasti výdrže.

Verdikt

Panasonic RZ-B100W na pohľad síce nevyzerajú ako najnovší dizajnérsky počin, avšak dostanete od nich viac ako sa zdá. Poskytnú veľmi dobrú kvalitu zvuku a spôsob ovládania. Dôležitým faktorom je to, že ich netreba do ucha vtlačiť ale iba vložiť. Napriek tomu vám budú držať. Škatuľka na nabíjanie je taká malá, že ju vo vrecku ani nepocítite.

Cena: 69 €

Zapožičal: Panasonic

  • Panasonic RZ-B100WZdroj: Panasonic
  • Panasonic RZ-B100WZdroj: Panasonic
  • Panasonic RZ-B100WZdroj: Panasonic
  • Panasonic RZ-B100WZdroj: Panasonic

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.