Spoločnosť Panasonic dnes predstavila svoj prvý zodolnený odpojiteľný notebook typu 2v1, ktorý v ľahkom, ale odolnom prevedení spojuje to najlepšie zo sveta tabletov a notebookov pre firmy.

Notebook Panasonic Toughpad FZ-Q2 typu 2v1 disponuje 12,5″ displejom pre jednoduché zobrazovanie a množstvom portov pre firemné využitie, ktoré sú kompatibilné s modernými i staršími firemnými systémami. Vďaka flexibilnému spracovaniu je možné zariadenie používať s pripojenou klávesnicou alebo samostatne ako tablet a preto si väčšina mobilných pracovníkov príde na svoj. Môže ísť napríklad o obchodných manažérov, servisných pracovníkov vo výrobe, technikov v teréne, prípadne predajcov, ktorí prichádzajú do styku so zákazníkmi.

Spracovanie pre firemné použitie

Displej je koncipovaný pre pracovníkov, ktorí potrebujú pozerať do technických výkresov alebo si pozerať dáta a formuláre bez rušivých vplyvov a pre všetkých, ktorí chcú zákazníkom ukazovať obrázky alebo prezentácie v špičkovej kvalite. 12,5″ displej s rozlíšením Full HD (1920 x 1080) je kapacitný multidotykový IPS displej pre 10 prstov. Vo výbave je stylus pre písanie poznámok, 2 Mpx webová kamera, stereo reproduktory a 8 Mpx zadná kamera. Nechýba podsvietená klávesnica štandardnej veľkosti.

Panasonic Toughpad FZ-Q2 disponuje množstvom portov pre firemné využitie. Okrem iného obsahuje USB 3.0, HDMI, LAN a True Serial. V predaji je aj variant 4G LTE a model s čítačkou bezkontaktných inteligentných kariet.

Odolné spracovanie

Notebook Panasonic Toughpad FZ-Q2 doslova stavia na 20-ročnej skúsenosti spoločnosti Panasonic na trhu odolných mobilných zariadení pre firmy. Ide o stredne odolné zariadenia pre mobilných pracovníkov, ktorí vyžadujú špičkový produkt pre bezproblémové riešenie ľahkých úloh v teréne. Šasi zo zliatiny horčíka vydrží pád až zo 76 cm a disponuje klávesnicou odolnou proti postriekaniu vodou. Aj napriek tomu je zariadenie ľahké a tenké (max. 1,93 kg a hrúbka 44 mm). Tablet bez klávesnice váži 1,09 kg a jeho hmotnosť je 22 mm. Zariadenie bez ventilátoru umožňuje efektívnu prácu i v prašnom prostredí.

Keďže je tento notebook typu 2v1 určený pre prácu na cestách, disponuje užitočným popruhom, vďaka ktorému je možné držať zariadenie v jednej ruky. Zabudovaný stojan umožňuje stabilné pripojenie ku klávesnice. Je možné objednať voliteľný plne otočný popruh, ktorý umožňuje jednoduché používanie na výšku i na šírku.

Dôraz na produktivitu

Notebook Panasonic Toughpad FZ-Q2 si dokáže poradiť i s tými najnáročnejšími firemnými aplikáciami. Využíva 6. generáciu procesorov Intel (procesor Intel® CoreTM m5-6Y57 vPro™, 4 MB Smartcache, 1,1 GHz až 2,8 GHz) a grafickú kartu Intel® HD Graphics 515. Dodáva sa s operačným systémom Windows 10 Pro, ktorý je možné downgradovat na Windows 7, SSD diskom o kapacite 128 GB (k dispozícii aj 256 GB) a 4 GB RAM (k dispozícii aj 8 GB).

Cena a dostupnosť

Notebook Panasonic Toughpad FZ-Q2 sa dodáva so štandardnou trojročnou zárukou a bude v predaji od mája 2017 (varianta s Windows 7 bude skladom od júla 2017) za 1 995 EUR + DPH.