Panasonic ukázal univerzálny tablet, ktorý spĺňa požiadavky na komunikáciu, použiteľnosť a bezpečnosť . Zároveň rešpektuje potrebu kompatibility so staršími systémami.

TOUGHBOOK G2. Zdroj: Panasonic

TOUGHBOOK G2. Zdroj: Panasonic

Ide o nástupcu najpredávanejšieho plne odolného tabletu a nesie označenie TOUGHBOOK G2. Medzi nové funkcie patrí eSIM a funkcie bezdrôtovej komunikácie, ktoré budú v budúcnosti využívať pracovníci v teréne. Nový odolný tablet Panasonic sa môže pochváliť vyšším výkonom, dvojnásobnou pamäťou RAM a úložiskom. Zariadenie poskytuje dobrú čitateľnosť vďaka lepšiemu jasu obrazovky a vylepšenému zabezpečeniu. Ponúka tiež vyššiu flexibilitu a jednoduchosť používania vďaka dodatočnému priestoru pre používateľsky vymeniteľnú rozširujúcu zásuvku na pridanie kontaktných a bezkontaktných čítačiek kariet SmartCard. Tiež sú tu tri prispôsobiteľné tlačidlá na prednej strane rámu obrazovky na rýchle ovládanie.

TOUGHBOOK G2. Zdroj: Panasonic

TOUGHBOOK G2 bude k dispozícii v dvoch verziách: štandardný model a model s rýchlym odpojiteľným SSD pre odvetvia pracujúce s citlivými údajmi, ako sú záchranné služby, bezpečnostné zložky a obrana. Zariadenie môže byť vybavené aj prídavnou podsvietenou klávesnicou, ktorá obsahuje ďalší port USB typu A a C.

TOUGHBOOK G2. Zdroj: Panasonic

TOUGHBOOK G2. Zdroj: Panasonic

TOUGHBOOK G2 dopĺňa ekosystém príslušenstva vrátane dokovacích staníc do auta na použitie s klávesnicou aj bez nej, popruhov na ruky, ramenných popruhov a dezinfikovateľných puzdier. Výhodou je spätná kompatibilita verzie G2 s väčšinou príslušenstva pre tieto zariadenia vrátane dokovacích staníc do auta.

Kde sa dá využiť?

V logistike sa toto zariadenie hodí na riešenie skladového hospodárstva. Pri použití dokovacích staníc alebo konzol môže slúžiť ako flexibilnejšia alternatíva k pevným počítačovým riešeniam pre vysokozdvižné vozíky. Pri údržbe a opravách v teréne možno naplno využiť potenciál pripojenia 4G, flexibilné funkcie pre sériový port, druhý port LAN, snímač čiarových kódov alebo termovíziu a až 18,5 hodiny výdrže batérie. Vďaka 2 Mpx prednej kamere s podporou funkcie Windows Hello sa dá využiť na video hovory na pracovisku, vďaka 8 Mpx zadnej kamere s LED bleskom na zachytávanie dokumentácie a dotykovému peru na snímanie presných biometrických podpisov je vybavený aj na posielanie správ a priamu interakciu so zákazníkmi.

TOUGHBOOK G2 vyhovuje aj vojenským normám. Zdroj: Panasonic

Vo výrobe sa zariadenie môže používať na správu pracoviska, plánovanie a riadenie vďaka výkonnému procesoru Intel CoreTM (Quad Core) 10. generácie s technológiou Intel vPro a 16 GB pamäte RAM (32 GB voliteľne). Po pripojení k ďalšej stolovej pracovnej stanici možno zariadenie ľahko použiť ako náhradu počítača vo výrobných kanceláriách a ponúka zobrazovanie v rozlíšení 4K na dvoch externých monitoroch.

V doprave je TOUGHBOOK G2 vhodný pre pracovníkov záchranných služieb, pracovníkov údržby vlakov a železníc, ako aj pre rušňovodičov (elektronická batožina na železnici) a personál zabezpečujúci letovú prevádzku. Nový TOUGHBOOK má nastaviteľný jas dotykovej obrazovky 1 000 cd/m² na jednoduché sledovanie v extrémnych svetelných podmienkach a v tmavých priestoroch podzemných budov alebo tunelov. Zariadenie je plne odolné, navrhnuté podľa normy MIL-STD-810H a má stupeň krytia IP65.

TOUGHBOOK G2 v rukách polície. Zdroj: Panasonic

TOUGHBOOK G2 v rukách polície. Zdroj: Panasonic

Tablet TOUGHBOOK G2 sa dodáva so štandardnou 3-ročnou zárukou a bude dostupný od konca júla 2021 za cenu od 2450 € + DPH. Viac informácií nájdete na www.toughbook.cz.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.