Panasonic mal na výstave ISE 2022 v Barcelone jeden z najväčších výstavných stánkov.

Radu záujemcom Panasonic predstavil tri nové audiovizuálne produkty. Okrem toho spoločnosť predstavila širokú škálu riešení pre tematické zábavné, vzdelávacie a firemné odvetvia.

Dve nové série laserových LCD projektorov Solid Shine s výkonom 4 000 lm

Panasonic predstavila dve nové série LCD projektorov navrhnutých na rýchlu a pútavú komunikáciu v osvetlenom prostredí učební a konferenčných miestností. Séria Panasonic PT-LMZ460 ponúka možnosť okamžitého spustenia prezentácie pomocou funkcie rýchleho spustenia projektora. To umožňuje premietanie z pohotovostného režimu len za jednu sekundu a netreba teda už na nič čakať.

Panasonic PT-LMZ460Zdroj: Panasonic
Panasonic PT-LMZ460

Okrem rýchleho nasadenia a ostrého obrazu má aj objektív s 1,2-násobným priblížením a jas až 4 600 lm pri natívnom rozlíšení WUXGA. To umožňuje reprodukovať obraz v pôvodnom pomere strán a zároveň poskytuje väčšiu zobrazovaciu plochu pre webové stránky a tabuľky.

Séria Panasonic PT-TMZ400 s krátkou projekčnou vzdialenosťou a jasom až 4 000 lm pri rozlíšení WUXGA je vhodná aj pre menšie múzeá a digitálne nápisy.

Panasonic PT-TMZ400Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Panasonic PT-TMZ400

Pokročilá optická konštrukcia a účinný laserový zdroj svetla SOLID SHINE v oboch sériách spomínaných projektorov znižujú spotrebu energie, odpad a náklady na údržbu. Sú teda šetrné k životnému prostrediu. Obe série budú k dispozícii od septembra 2022.

Nové videokonferenčné riešenie PressIT360

Stále ešte prebieha forma práce z domu a tak rýchlo ani nevymizne. S cieľom podporiť nové spôsoby spolupráce z kancelárie a domova Panasonic predstavil nové videokonferenčné riešenie so 360° obrazom, ktoré účinne pomáha pri hybridných stretnutiach. Vďaka intuitívnemu ovládaniu sa Panasonic PressIT360 jednoducho pripojí k počítaču pomocou jediného kábla cez USB-C port a poskytuje vynikajúci horizontálny obraz s vysokým rozlíšením a čistý zvuk.

Panasonic PressIT360Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Panasonic PressIT360

Zariadenie dokáže rozpoznať reproduktory a je vybavené funkciami potlačenia ozveny, potlačenia šumu a vyrovnávania hlasitosti, ktoré automaticky upravujú kvalitu zvuku pre vzdialené miesto aj reproduktory v miestnosti. Toto riešenie bude k dispozícii od júla 2022.

Ďalšie nové produkty

Na veľtrhu ISE 2022 Panasonic predstavil aj niekoľko ďalších nových riešení.

Dva nové projektory s výkonom 20 000 lm: 3-čipový DLP a LCD

Panasonic, predstavil kompaktný projektor PT-RQ25K. Štvorica nových modelov zahŕňa najmenší a najľahší projektor na svete s výkonom 20 000 lm, rozlíšením 4K, trojčipovou technológiou DLP, výbornou kvalitou obrazu a exkluzívnymi funkciami, ktoré zjednodušujú všetko od prepravy a skladovania až po inštaláciu a nastavenie. Séria PT-RQ25K bude uvedená na trh v septembri 2022.

Panasonic PT-RQ25Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Panasonic PT-RQ25

Bude tiež obsahovať najmenší, najľahší a najtichší LCD projektor na svete. PT-MZ20K s výkonom 20 000 lm. Projektor je vhodný na firemné stretnutia, do prednáškových sál a hybridných prostredí. Ponúka vysokú energetickú účinnosť a pôsobivú kvalitu obrazu v osvetlených miestnostiach, dokonca aj pre divákov, ktorí sa zúčastňujú na diaľku. Model PT-MZ20K bude k dispozícii v decembri 2022.

Panasonic PT-MZ20KZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Panasonic PT-MZ20K

Nový rad profesionálnych displejov

Nový rad profesionálnych 4K LCD displejov EQ2 je navrhnutý tak, aby spĺňal stále širšie spektrum potrieb v podnikových budovách a učebniach. Tento rad ponúka vysokokvalitné displeje, odolnú konštrukciu a celý rad užitočných možností pripojenia v šiestich veľkostiach uhlopriečky (86/75/65/55/50/43 palcov).

Displeje EQ2Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Displeje EQ2

Na jednoduchú spoluprácu na stretnutiach alebo vo vyučovacej triede podporuje séria EQ2 slot Intel SDM (Smart Display Module), ktorý možno použiť s bezdrôtovým prezentačným systémom PressIT od spoločnosti Panasonic.

Rôzne Moduly SDMZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Rôzne Moduly SDM

K dispozícii je aj integrovaná funkcia poznámok na obrazovke a zväčšovanie a zmenšovanie pomocou myši. Tieto displeje sa budú postupne dodávať na trh od leta.

Zdroje: vlastné, Panasonic

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.