Spoločnosť Panasonic predstavila obľúbený rad Toughbook so systémom Android uvedením zariadenia TOUGHBOOK A3 na trh. Ide o výrazne odolný tablet s 10,1-palcovým displejom. Podniky totiž stále častejšie u svojich odolných mobilných tabletov a handheldových zariadení vyhľadávajú systém Android. Vďaka vybavenosti týmto systémom je TOUGHBOOK A3 vhodným zariadením pre pracovníkov záchranných zložiek a servisných pracovníkov, rovnako ako pre operátorov prepravy a logistiky aj tých, ktorí pracujú v automobilovom priemysle.

Toto odolné zariadenie disponuje úctyhodnou výdržou batérie až 9 hodín v prípade použitia štandardných batérií a výdržou až 15,5 hodiny pri použití voliteľných veľkokapacitných batérií s možnosťou duálnou batérie. Je navrhnuté na použitie a jednoduché prehliadanie za rôznych svetelných a poveternostných podmienok. Disponuje celou radou možností portov, ktoré možno nakonfigurovať tak, aby zodpovedali potrebám pracovníkov v teréne. Zariadenie tiež podporuje Panasonic COMPASS 2.0, čo špičkový nástroj na obsluhu procesov na odolných tabletoch Panasonic TOUGHBOOK a handheldových zariadeniach s operačným systémom Android.

Odolnejší ako kedykoľvek predtým

TOUGHBOOK A3 vďaka špičkovému vybaveniu pomáha používateľom  s tými najťažšími úlohami v teréne. Je odolný voči vode a prachu (IP65) a bol otestovaný proti pádu z výšky 1,5 m na betón. O výkon tohto zariadenia využívajúceho operačný systém Android 9 Pie sa stará Qualcomm Octu-Core SDM660 (1,8 GHz- 2,2 GHz) s 4 GB pamäte a rozšíreným 64 GB eMMC úložiskom.

Jasný displej s rýchlou odozvou

Displej (1920 × 1200) s uhlopriečkou 10,1 palcov, ktorý sa vyznačuje špičkovou viditeľnosťou v interiéroch i vonku, má jednoduché použitie. Desaťbodový kapacitný dotykový displej možno ovládať rukou, ale rukou v rukavici alebo pomocou stylusu na účely presného písania poznámok či zachytenia podpisu, a to dokonca aj v daždi. Je tiež vybavený predným fotoaparátom a mikrofónom na videokonferencie a zadným fotoaparátom s bleskom na snímanie obrazovej dokumentácie.

Prispôsobí sa potrebám podniku

Tablet disponuje bohatou výbavou rozhraní, vrátane USB Type-C (USB 3.0) a USB Type-A (USB 2.0). Tri rôzne možnosti prispôsobiteľných portov príslušenstva v piatich rôznych kombináciách umožňujú nakonfigurovať si zariadenie presne podľa požiadaviek podniku, a to vrátane voliteľnej čítačky kariet SmartCard, čítačky čiarových kódov alebo ďalšieho portu USB Type-A (USB 2.0).

TOUGHBOOK A3 možno používať s dokovacím systémom vo vozidle. Vďaka Bluetooth 5.0 sú komunikačné možnosti tohto zariadenia bohaté a dokáže zabezpečiť rýchlejšiu výmenu dát a komunikáciu aj na dlhšie vzdialenosti. Podporuje tiež WLAN IEEE802.11 a / b / g / n / ac / d / h / i / r / k / v / w s funkciou MIMO. TOUGHBOOK A3 je optimalizovaný na využitie globálnej polohy s podporou systému Galileo, GPS, GLONASS a Beidou.

Zabezpečený a pripravený na prácu v organizácii

Na zaistenie bezpečnosti dát a pripravenosti na prácu obsahuje TOUGHBOOK A3 balíček nástrojov na obsluhu procesov Panasonic COMPASS. TOUGHBOOK A3 je vybavený celým radom príslušenstva, 3-ročnú zárukou, na trhu bude k dispozícii od augusta 2020. Ceny začínajú na 1 328 eur plus DPH.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.