Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová spolupráca umožní jednoduché nastavenie AV-over-IP

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu domácich a podnikových sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes oznámila partnerstvo so spoločnosťou WyreStorm. Tá sa radí medzi predných inovátorov v oblasti technológií AV-over-IP, HDBaseT a HDMI a nedávno svoju produktovú ponuku rozšírila o novú sériu dekodérov H.265 NetworkHD 110.

Do vybraných prepínačov značky Zyxel bol v poslednej dobe integrovaný režim Networked AV, vďaka ktorému môžu sieťoví partneri, ako je napr. WyreStorm, podstatne jednoduchšie a efektívnejšie ponúkať AV systém v mnohých rôznych inštaláciách a súčasne dosiahnuť špičkového streamovacieho výkonu. Spoločnosť Zyxel, ktorá sa opiera o viac než 30 rokov skúseností na trhu sieťových riešení, tak teraz resellerom s pridanou hodnotou (VAR), systémovým integrátorom a ďalším partnerom z AV odvetvia ponúka väčšiu škálovateľnost a lepšiu efektivitu.

Hoci migrácia z technológie HDMI na sieťové AV riešenie nie je sama o sebe príliš zložitá, inštalačné firmy bez skúseností so sieťami mávajú často problém sa vyznať v desiatkach sieťových protokolov na sieťových prepínačoch. Výsledkom potom býva trhavé streamovanie obsahu aj tam, kde je možné zaistiť jeho prvotriednu kvalitu. A práve pre tieto prípady je určený najnovší režim Networked AV od spoločnosti Zyxel. Jeho súčasťou je intuitívny sprievodca inštalácií, pomocou ktorého dokážete kompletnú sieť AV-over-IP nastaviť v priebehu niekoľkých málo minút.

WyreStorm: Powerful, Reliable, Simple

Spoločnosť WyreStorm je odborníkom na profesionálne distribučné technológie pre AV aplikácie, ktoré presahujú rámec technológie HDMI. Jej produktová séria NetworkHD AV over IP ponúka širokú paletu technológií od streamovania vo formáte H.265 cez JPEG2000 4K over IP až po 10GbE streamovacie služby s nulovou latenciou.

Týmto partnerstvom získava spoločnosť WyreStorm prístup ku kompletnému portfóliu prepínačov Zyxel s režimom Networked AV, čo jej umožní zjednodušiť inštalačný proces a zaistiť bezproblémovú interoperabilitu a spoľahlivé streamovanie.

Jednoduchšia správa vďaka na mieru šitému režimu Networked AV

Špeciálny režim Networked AV integruje všetky bežné funkcie, ktoré  sú nevyhutné pre jednoduchú inštaláciu či už jedného alebo viacerých sieťových prepínačov pre audiovizuálne riešenie prostredníctvom IP protokolu. Správcom siete prácu uľahčuje nielen intuitívny sprievodca nastavením, ale tiež kontrolný panel s grafickým zobrazením informácií o portoch a systému, využití prenosovej kapacity a spotrebe energie.

„Spoločnosť Zyxel sa snaží ponúkať vysoko výkonné sieťové prepínače pre nové aplikácie. Sme presvedčení, že prechod na siete na báze IP by mal byť jednoduchý a efektívny,“ poznamenáva Crowley Wu, viceprezident divízie Networking v spoločnosti Zyxel. „Špeciálny režim Networked AV na prepínačoch Zyxel zjednodušuje nastavenie IP multicastovej siete, minimalizuje prácu spojenú s konfiguráciou a spoločnostiam, ako je WyreStorm, umožňuje poskytovať spoľahlivé AV riešenie cez IP protokol.“

„Dôvodom, prečo sme spojili sily so spoločnosťou Zyxel, je to, že jej produkty spĺňajú našu víziu, ktorou je poskytovať výkonné, spoľahlivé a jednoduché AV riešenia,“ podotýka Andy Herron, riaditeľ vývoja produktov v spoločnosti WyreStorm. „S prepínačmi Zyxel ako základne pre systém NetworkHD zažijete vysoký výkon a spoľahlivosť. Nový režim Networked AV je z hľadiska nastavovania a konfigurácie zásadnou zmenou, pretože integrátorovi umožňuje systém NetworkHD sprevádzkovať behom niekoľkých minút.”

Režim Networked AV je dostupný na prepínačoch Zyxel série XGS2210 GbE Layer 2 s firmwarom v4.70, ktoré sú na trhu od februára. Od marca budú týmto režimom disponovať tiež 10G L3 agregačné prepínače XS3800-28. Viac o režime Networked AV nájdete na stránkach https://www.zyxel.com/solutions/Networked-AV-Solution-20200821-989148.shtml

Značky: