Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Režim Networked AV vo vybraných prepínačoch Zyxel našim obchodným partnerom otvára dvere k väčšej škálovateľnosti a jednoduchšej inštalácii a dokonale sa hodí napríklad pre športoviská, video steny, reštaurácie a riadiace centrá.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu podnikových a domácich sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes oznámila partnerstvo s poskytovateľom profesionálnych audiovizuálnych (AV) riešení ATEN. Zmyslom spolupráce je zavedenie nového režimu Networked AV do prepínačov značky Zyxel za účelom zjednodušenia a zefektívnenia činností sieťových partnerov. Spoločnosť Zyxel, ktorá sa opiera o viac než 30 rokov skúseností na trhu profesionálnych sieťových riešení, tak teraz resellerom s pridanou hodnotou (VAR), systémovým integrátorom a ďalším partnerom z odvetvia profesionálnych AV produktov umožňuje dosiahnuť väčšej škálovateľnosti a lepšej efektivity než doposiaľ.

Vzhľadom k nepretržitej rastúcej palete aplikácií AV-over-IP prechádza stále viac audiovizuálnych systémov z tradičných matrix prepínačov na technológiu na báze IP protokolu. Tento prechod ponúka výhody v podobe väčšej škálovateľnosti, dlhšej vzdialenosti, redukcie kabeláže a jednoduchšej inštalácii vďaka technológii na báze IP protokolu. Z dôvodu nedostatočných znalostí o nastavení prepínačov však tento prechod pre mnohé organizácie stále predstavuje náročnú výzvu.

Riešenie zrodené zo silného partnerstva

Značka Zyxel spojila sily so spoločnosťou ATEN, ktorá patrí medzi lídrov v oblasti konektivity a správy AV/IT riešení. Toto partnerstvo dvoch predných hráčov na trhu zaisťuje bezproblémovú integráciu sieťových systémov a poskytuje interoperabilné, spoľahlivé a ucelené riešenie pre AV-over-IP.

Jednoduchšia správa vďaka špeciálnemu režimu Networked AV

Pre ešte širšie uplatnenie sieťových aplikácií disponuje režim Networked AV individuálnym sprievodcom umožňujúcim nastavenie najčastejšie používaných funkcií, ktoré súvisia so streamovacími službami. K tomuto účelu slúži nový riadiaci panel Networked AV s dôležitými informáciami napríklad o portoch, systéme, šírke pásma a o využití energie, vďaka čomu užívatelia majú vždy prehľad o aktuálnom stave siete a môžu  jednoducho vykonávať údržbu a konfiguráciu prepínača.

„Problémy spojené s prechodom na riešenie AV-over-IP, ktorých príčinou je nesprávna konfigurácia siete, možu často ovplyvniť spokojnosť užívateľa audiovizuálneho obsahu a obvykle sa len zložito riešia. Našou ambíciou je špeciálnym režimom Networked AV prekonať tieto problémy a poskytnúť jednoducho použiteľné a stabilné sieťové riešenie, ktoré nájde uplatnenie na mnohých rôznych miestach od škôl cez športové bary až po video steny v riadiacich centrách. Na základe silného partnerstva so spoločnosťou ATEN, ktorá sa špecializuje na problematiku AV, chceme na trhu predstaviť nový produkt, ktorý vyrieši problémy našich obchodných partnerov pri poskytovaní služieb AV-over-IP,“ poznamenáva Martin Bratičák, Head of Channel for CEE v společnosti Zyxel.

„ATEN je poskytovateľom profesionálnych audiovizuálnych a IT riešení, ktorý disponuje bohatými skúsenosťami s integráciami,“ dodáva Nicholas Lin, senior viceprezident spoločnosti ATEN pre výskum, vývoj a globálny marketing. „V spolupráci so spoločnosťou Zyxel, ktorá vyrába profesionálne ethernetové prepínače a má rozsiahle znalosti o IP multicastingu pre rôzne aplikácie, dokážeme poskytovať prvotriedne HD audiovizuálne riešenie a profesionálne poradenstvo zjednodušujúce integračné procesy.”

Režim Networked AV bude od septembra k dispozícii na GbE Layer 2 riadených prepínačoch série GS2220 vybavených firmwarom v4.70 a ešte do konca roku sprístupnený tiež na prepínačoch série XGS2210. Bližšie informácie o režime Networked AV nájdete na stránkach https://www.zyxel.com/solutions/Networked-AV-Solution-20200821-989148.shtml

Značky: