Nový patent od globálne najhodnotnejšej firmy z Kalifornie naznačuje možnú budúcnosť jej najpopulárnejších zariadení. Je možné, že budú časom vedieť fungovať ako jeden celok?

Apple s touto myšlienkou neprišiel ako prvý. Napríklad taký Asus priniesol na trh svoj PadFone, ktorý bol laptopom, smartfónom a tabletom v jednom, už pred piatimi rokmi. Pred dvomi rokmi si podobný mechanizmus nechal patentovať aj úhlavný konkurent Apple, juhokórejský Samsung. Kým hybridným tabletom, respektíve tzv. 2 v 1 zariadeniam sa darí pomerne dobre, čoho príkladom je aj čoraz väčšia popularita konvertibilných tabletov Surface od Microsoftu, žiadne 3 v 1 zariadenie doposiaľ veľký predajný úspech nezaznamenalo. Samostatnou kapitolou je na podobnej myšlienke fungujúca funkcia Continuum od Microsoftu, ktorej budúcnosť je však výrazne ohrozená stále nižším záujmom ľudí o smartfóny s operačným systémom Windows 10 Mobile.

iPhone ako Trackpad

V prípade konceptu od Apple bude pravdepodobne takisto centrálnou riadiacou jednotkou smartfón, respektíve iPhone. Dockovacia stanica, alebo ak chcete MacBook, bude bez neho nepoužiteľný. Mal by však disponovať vlastnou batériou i grafickým akcelerátorom, čo by malo pomôcť napríklad pri graficky náročných hrách. iPhone funkčne nahradí terajší Trackpad a iPad zas budete môcť použiť ako displej celého integrovaného zariadenia. Nezodpovedanou otázkou ostáva softvér. Bude to mobilný iOS, alebo MacOS používaný na MacBookoch? Najpravdepodobnejšou možnosťou je akýsi hybrid, ktorý by bol logickou voľbou kvôli snahe výrobcu čoraz viac zbližovať používateľský zážitok a ekosystém oboch platforiem.

iPad ako displej zariadenia

Zdroj: Apple Insider