Inteligentné hodinky a nositeľné zariadenia sa musia do budúcnosti výrazne zmeniť. Problém sú ich malé displeje, ktoré sa nemotorne ovládajú, čo znižuje používateľský zážitok. Fyzické rozmery displeja hodiniek sa však nemôžu zväčšiť, pretože by boli nepohodlné na nosenie.

samsung-patent-Dlan_nowat

Samsung si nechal patentovať riešenie, ktoré celý proces zjednodušuje a robí ho menej nešikovným. Malá obrazovka náramkových hodiniek sa podľa patentu bude premietať na ruku používateľa. Samsung plánuje použiť laserovú projekciu, pričom má plán ako premietať aj tlačidlá citlivé na dotyk. To všetko by malo spôsobiť revolúciu v nositeľných zariadeniach.

samsung-patent-wall-projection_nowat

Využitie tohto patentu nie je obmedzené len na inteligentné hodinky. Samsung ju plánuje použiť aj pri okuliaroch pre virtuálnu a rozšírenú realitu. Projektovať by sa takto malo celé rozhranie počítača a to napr. z hodiniek na stenu.

samsung-patent-vr_nowat

To, že Samsung podal prihlášku na tento patent ešte neznamená, že ho aj reálne vyvíja, resp. bude vyvíjať. V každom prípade by to bola pekná myšlienka ako urobiť z malého displeja veľký.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.