Spoločnosť už na svojom koncepte One demonštrovala funkciu „miznúcej kamery“. 

Patentový návrh podaný do globálnej dizajnovej databázy WIPO teraz zobrazuje, ako by mohli podobnú funkciu využívať zariadenia v budúcnosti. Zobrazuje okrúhlu zostavu fotoaparátov podobnú tej, ktorú poznáme z modelu OnePlus 7T. Podľa náčrtov sa však nezdá, že by malo ísť o samostmievateľné sklo ako v prípade nedávno predstaveného konceptu One. Pravdepodobne sa tentokrát použije jednoduchšie mechanické riešenie – otočný kryt fotoaparátu.

oneplus patent

Zdroj: LetsGoDigital

Návrhy zobrazujú tento kryt a fotoaparáty v rôznych pozíciách. Nateraz nie je jasné, či je otváranie a zatváranie krytu automatické alebo manuálne. Vezmime aj do úvahy, že na prednej strane nie je žiadny viditeľný fotoaparát. Patent tiež ukazuje pohľad zhora, zboku a zdola na telefón, ale žiadny z nich nemá vysúvaciu kameru. To znamená, že by tento selfie fotoaparát mohol byť zabudovaný priamo v displeji.

oneplus patent

Zdroj: LetsGoDigital

Technika ešte nie je pripravená, ale tento patent sa pravdepodobne teší na zaradenie už niekoľko rokov. Neočakávajme však, že sa objaví na pripravovanom OnePlus 8.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

POCO X2 oficiálne: 120 Hz displej a 4 fotoaparáty za 200 eur

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.