Dobrá správa pre používateľov známej platobnej služby.

Slovensko je jednou z prvých krajín v strednej a východnej Európe, kde sa PayPal rozhodol poskytovať svoje služby v lokálnom jazyku. V slovenčine je aktuálne dostupná oficiálna webová stránka paypal.com, neskôr pribudne aj lokalizovaná mobilná aplikácia.

PayPal umožňuje ľuďom platiť, posielať peniaze a akceptovať platby online. Výhoda tejto služby spočíva napr. v tom, že nemusíte s obchodníkom zdieľať údaje o vašej platobnej karte, keď za tovar či službu zaplatíte cez PayPal – pokiaľ obchod alebo poskytovateľ túto službu podporuje. Služba ponúka viacero funkcií, ktorými chce používateľov motivovať k plateniu cez ňu, ako sú napr. Ochrana kupujúceho a predajcu, ktorá sa vzťahuje aj na digitálne tovary, Preplatenie nákladov na vrátenie tovaru, PayPal.Me alebo One Touch.

PayPal chce najnovšie zaujať aj lokalizáciou v slovenčine, ktorá je od dnešného dňa dostupná pre jadro obsahu na webstránke PayPal. Neskôr pribudne lokalizácia aj v mobilnej aplikácii PayPal. Lokalizácia do slovenčiny zjednoduší používanie služieb koncovým používateľom a obchodníkom. Je zrejmé, že PayPal chce týmto krokom získať nových slovenských používateľov z oboch segmentov.

Úvodná obrazovka používateľského profilu v službe PayPal v slovenčine

Lokalizované sú nasledovné funkcie: vytvorenie účtu, správa platieb a profilu, inštrukcie, ako sa chrániť v prípade problémov s platbou alebo nákupom a takisto aj ako získať náhradu v prípade vrátenia tovaru, často kladené otázky, marketingová komunikácia, informačné newslettre o nových spoluprácach a výhodných ponukách v rámci lokálnych aj medzinárodných e-shopov.

Zákaznícka podpora je naďalej dostupná v angličtine, avšak články v centre pomoci PayPalu budú už k dispozícii v slovenčine pre prihlásených používateľov. Slovenskí obchodníci môžu odteraz vystavovať faktúry v slovenčine, pričom všetky dôležité informácie budú mať zobrazené v lokálnom jazyku.

Zdroj: PayPal

Prečítajte si aj:

S Google Pay budeme čoskoro platiť už aj v e-shopoch

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit