Širšie zavedenie tejto možnosti bude pravdepodobne veľmi pomalé. 

Z prostredia spoločnosti PayPal prichádzajú dobré správy pre ľudí, ktorí obchodujú s kryptomenami. PayPal najnovšie umožní výmenu kryptomien medzi používateľmi, čím sa platforma mení na plnohodnotnú kryptopeňaženku.

Narábanie s kryptomenami v rámci účtu PayPal bolo doteraz pomerne obmedzené. Používatelia mohli nakupovať, predávať, držať a platiť len pomocou vybraných kryptomien v USA a Spojenom kráľovstve. Hoci PayPal umožňuje v rámci svojej platformy používateľom s kryptomenami narábať už od roku 2020, do svojich účtov mohli v USA ukladať iba niekoľko vybraných kryptomien (Bitcoin, Ethereum, Litecoin).

Aktualizácia však teraz prináša možnosť posielať a „prijímať kryptomeny, prevádzať mince z búrz tretích strán a presúvať mince do externých peňaženiek„. Aj keď sa možnosti účtu PayPal výrazne rozšírili, je ich možné (zatiaľ) využívať iba v rámci USA.

Zdá sa však, že ambície spoločnosti v oblasti kryptomien majú vzostupná trend. PayPal dodáva, že v nasledujúcich mesiacoch bude pokračovať v zavádzaní ďalších kryptofunkcií, produktov a služieb.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.