Pridáte si do nej viac kariet a lístkov.

Peňaženka Google patrí medzi najobľúbenejšie aplikácie pre Android smartfóny. Je to z toho dôvodu, že je predinštalovaná vo všetkých moderných telefónoch s týmto operačným systémom a zabezpečuje bezkontaktné platenie cez systém Google Pay.

Google si však uvedomuje, že potenciál tejto aplikácie je oveľa väčší, ako sú len bezkontaktné platby, a preto už dlhšiu dobu umožňuje používateľom, aby si do Peňaženky v Android smartfóne ukladali aj vernostné, dopravné a darčekové karty. Na Slovensku dobre funguje podpora pre vernostné karty a aktuálne si môžete do darčekových kariet pridať aj DOXX kartu.

Peňaženka GoogleZdroj: TOUCHIT
Peňaženka Google ponúka užitočnú funkciu, vďaka ktorej si do nej pridáte viac lístkov a kariet

Nedávnou novinkou, ktorú dostala Peňaženka Google ešte koncom roka 2023, je možnosť vytvoriť si lístok či kartu pomocou fotografie. Funguje to jednoducho a pokiaľ ste túto funkciu ešte nevyskúšali, určite tak urobte. Vďaka nej si do Peňaženky môžete uložiť ešte viac kariet a lístkov.

Kartu či lístok si môžete pomocou fotografie vytvoriť jednoducho. Telefónom odfoťte vytlačený lístok alebo jeho digitálnu verziu na obrazovke počítača. Prípadne si spravte screenshot priamo v telefóne. Následne spustite aplikáciu Peňaženka Google, ťuknite na tlačidlo Pridať do Peňaženky, zvoľte možnosť Fotka a v zozname fotiek vyberte tú, ktorá obsahuje čiarový alebo QR kód a chcete ju premeniť na lístok či kartu.

Pokiaľ Peňaženka Google dokáže spracovať odfotený lístok, vytvorí vám z neho digitálnu verziu, ktorá sa uloží priamo v Peňaženke. V redakcii sme si takýmto spôsobom zdigitalizovali letenku.

Peňaženka GoogleZdroj: TOUCHIT
Peňaženka Google ponúka užitočnú funkciu, vďaka ktorej si do nej pridáte viac lístkov a kariet

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit