Systém Android ponúkne funkcie, ktoré sa zameriavajú na produktivitu, konektivitu a individualitu vášho zariadenia.

Spoločnosť Google, ktorá stojí za operačným systémom Android, stále hľadá spôsoby, ako tento systém vylepšiť. Nové funkcie doň prichádzajú ako na bežiacom páse či už v podobe menších úprav alebo v podobe väčších aktualizácií. Google v rámci svojho blogu zverejnil niekoľko noviniek, ktoré budeme môcť využiť v našich smartfónoch už čoskoro. A ktoré to sú si teraz prezradíme v našom článku.

Asistencia umelej inteligencie

Umelá inteligencia sa dnes vyskytuje vo viacerých nástrojoch, pričom s ňou pracujú aj popredné technologické spoločnosti. Okrem Microsoftu s ňou experimentuje aj Google, ktorý ponúkne v Androide nový inteligentný widget. Tento widget by nás mal sprevádzať celým dňom a pracovať s našimi pripomienkami v kalendári, počasím či upozorneniami. Vďaka nemu nezmeškáme nič dôležité a neprekvapí nás ani počasie.

Základom Galaxy S23 je operačný systém Android 13Zdroj: TOUCHIT.sk
Základom Galaxy S23 je operačný systém Android 13

Ďalšou funkciou systému Android má byť aj Q&A s obrázkami. Ak vám niekto pošle obrázok, tak AI má vyhodnotiť, čo sa na ňom nachádza. Následne budete môcť komunikovať práve s umelou inteligenciou o obsahu obrázkov, ktoré máte vo svojom telefóne.

Funkcie pre produktivitu

Peňaženka Google dnes už neslúži len pre platobné karty. Pridať si do nej môžeme aj dopravné, vernostné či darčekové karty a využiť tak plný potenciál aplikácie. Google však uvádza, že Android ponúkne možnosť pridania akýchkoľvek kariet či lístkov, ktoré majú QR alebo čiarový kód. Vďaka tomu si budeme môcť pridať do Peňaženky aj svoje permanentky do posilňovne či preukazy do knižnice a ďalšie.

Aplikácia Peňaženka od GoogluZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Aplikácia Peňaženka od Googlu

Zmeny pre lepšiu produktivitu sa dočká aj Android Auto. V rámci tejto aplikácie budeme môcť prepojiť aj ďalšie komunikačné platformy ako Webex od Cisco alebo Zoom a pripojiť sa k stretnutiu online aj počas jazdy autom.

Personalizácia Android smartfónu

Využívanie rutín v rámci Asistenta Google vám možno nie je cudzie. Aby ste sa trochu motivovali do nového dňa, Android si pre vás prichystal funkciu rekapitulácie vášho spánku po tom, ako si Asistenta spojíte so štatistikami z Fitbit alebo Google Fit. Aby ste si takéto štatistiky vyvolali, stačí začať deň slovami „Hey Google, good morning“ a o zvyšok sa už postará váš Asistent.

Dostupnosť týchto funkcií sa bude pravdepodobne líšiť v závislosti od regiónu a ich vypúšťanie bude postupné.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.