Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aj vo veciach, ktoré používame každý deň a možno ich ani nijako špeciálne nevnímame, sa môže skrývať viac, než sa na prvý pohľad zdá.

Napríklad taká peňaženka – jej primárnou funkciou je bezpečný prenos peňazí, platobných kariet či dokladov, no rozhodne to nie je len o tom. Môže totiž plniť aj imidžovú záležitosť, ba dokonca sa v nej môžu nachádzať technologické vychytávky.

Veľa o vás napovie

Predstavte si, že ste na vysnívanom rande. Všetko prebieha relatívne dobre a práve sa chystáte zaplatiť. Vytiahnete však starú ošúchanú peňaženku, na ktorej je vidieť „zub času”. Ak si to druhá strana všimne, určite ju to neoslní, ba práve naopak. Preto nie je jedno, aké peňaženky si vyberáte a nosíte. Aj takýto detail totiž o vás môže veľa prezradiť. Ak ste na druhej strane vlastníkom kvalitnej koženej peňaženky, môže to odrážať vaše hodnoty, ktorými je dôraz na kvalitu, trvácnosť či tradičné remeslá.

Je to aj o imidži

Peňaženka môže byť aj vhodným estetickým doplnkom outfitu, v ktorom ste sa vybrali do práce či na spoločenskú udalosť. Typickým príkladom sú dámske peňaženky, ktoré bežne bývajú doplnkom outfitu, napríklad pri plesoch či slávnostiach. Aj pánske peňaženky však môžu byť naozaj štýlové. Na výber máte z rôznych materiálov – môžete voliť spomedzi kožených, látkových či dokonca kovových peňaženiek, ktoré chránia platobné karty proti zneužitiu.

Technologické novinky

Nemohli by sme zabudnúť ani na technológie. Áno, aj do sveta peňaženiek vstúpili najnovšie technické novinky. Konkrétne napríklad lokalizačné čipy, ktoré sa zídu v prípade straty peňaženky. Niektoré modely obsahujú aj Bluetooth lokalizátory, tiež plniace účel jednoduchého vyhľadávania peňaženky v prípade, že neviete, kde sa práve nachádza. Je naozaj zaujímavé, že aj do tohto navonok konzervatívneho prostredia peňaženiek s remeselnou tradíciou úspešne vstupujú najmodernejšie technologické novinky.

Značky: