Peugeot 308 SW predstavuje vozidlo určené pre človeka, ktorý potrebuje univerzálne auto pre rodinu alebo do práce. Nechce byť obmedzovaný priestorom, a preto si vyberie verziu kombi. Edícia 308 SW GT je potom výkonné a športové auto zamerané niekoho, kto si občas predsa len potrebuje vyskúšať, ako je to jazdiť v športovom aute.

My sme ho testovali celý týždeň a boli sme s ním spokojní. Jeho cena je okolo 29 999 eur, základná cena Peugeot 308 SW je pritom od 15 290 eur

Dizajn Peugeot 308 SW GT je elegantný, francúzsky, výrazná je hlavne predná maska a predné svetlomety s denným svietením. Mali sme ho požičané s doplatkovou modrou farbou (asi 500 eur) a s 18-palcovými diskami Diamond.

Je to auto s benzínovým motorom s objemom 1,6 litra a výkonom 225 koní, čo je naozaj veľmi príjemné napr. pri predbiehaní.  Hlavne v teda v jazdnom režime Sport. Naša spotreba počas jazdy bola niekde okolo 6,8 litra/100 km, čo je tiež príjemné zistenie. Využiť môžete automatickú 8-stupňovú prevodovku s veľmi zaujímavou radiacou pákou.

Vnútorná výbava je ladená športovo – kontrastné prešívanie na sedadlách s kombináciou Alcantara a koženky vyzerá efektne. Predné sedadlá sú ladené športovo a dobre vedú telo. Miesta na sedenie aj vzadu je celom dosť, pre cestujúcich vzadu je k dispozícii USB port.

Veľmi veľký je aj batožinový priestor a to hlavne vtedy, keď sklopíte operadlá zadných sedadiel. Celý priestor má rovné dno a zmestia sa sem aj väčšie predmety. Pod dvojitým dnom je priestor pre náradie na opravu a tiež je tu subwoofer zo zvukového systému výkonnej multimediálnej súpravy.

Z asistentov je tu adaptívny tempomat, udržiavanie auta v jazdnom pruhu, núdzové brzdenie, sledovania auta v mŕtvom uhle a pod. A nájdete tu samozrejme aj hands-free prepojenie s mobilným telefónom, Apple Card a Android Auto.

Celkovo je to veľmi dobré riešenie na rodinné moderné auto. Každý detail vypovedá o temperamente a výkone, páčil sa nám znížený podvozok ako aj dynamické smerové LED svetlá. Jeho šoférovanie sa stane pre vás pôžitkom.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.