Televízor Philips 55OLED707/12 predstavuje pomerne tenký OLED televízor v zaujímavým dizajnom.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Philips55OLED707/12 so systémom Ambilight

Tenký je predovšetkým v oblasti displeja, v spodnej časti je však hrubší, pričom tu sa nachádza elektronika. Prichádza s metalickým rámom a podľa označenia má uhlopriečku displeja 55 palcov, rozlíšenie je 4K. V spodnej časti sú dve pochrómované nožičky.

Podsvietenie Ambilight

Operačným systémom je Android TV, o aplikácie teda nebude núdza a to vrátane aj lokálnych. Špecialitou Philips televízorov je Ambilight podsvietenie, v tomto prípade teda len trojstranné. Ambilight zabezpečujú LED diódy na okrajoch televízora s inteligentným riadením.

Philips55OLED707/12Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Svietiace diódy v systéme Ambilight Philips55OLED707/12

Diaľkové ovládanie je pomerne veľké, aspoň ho nestratíte. tlačidlá sa dobre stláčajú, na môj vkus je ich však dosť veľa.

Philips55OLED707/12Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Diaľkové ovládanie pre Philips55OLED707/12

Procesor P5 s umelou inteligenciou

Procesor P5 je vybavený umelou inteligenciou a riadi obraz tak, aby ste ho vnímali ako prirodzenú skutočnosť. Výsledkom je realistický obraz, pričom algoritmus umelej inteligencie s hĺbkovým učením spracúva obrazy podobne ako to robí ľudský mozog. Na displeji vždy vidíte detaily obrazu a živé farby. Čierna je čierna, ale zase nie až natoľko ako je to v prípade najvyššieho modelu od firmy Philips. To si všimnete však vtedy, keď máte dva porovnávané televízory vedľa seba.

Philips55OLED707/12Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zadná časť Philips55OLED707/12 aj s basovým reproduktorom

Televízor je kompatibilný so všetkými bežnými formátmi HDR. To využije napr. pri sledovaní Netflix či Disney+. Podpora HDR znamená, že kontrast v obraze bude väčší, svetlé povrchy budú žiarivejšie a obraz bude viac vystupujúci. Philips 55OLED707/12 teda podporuje aj Doby Vision a Dolby Atmos, čo sú v súčasnosti najžiadanejšou vlastnosťou pri sledovaní streamovaného obsahu. Zvuk je celkom dobrý, pomáha k tomu zadný basový reproduktor, ale samostatnému soundbaru sa to samozrejme nevyrovná.

Philips55OLED707/12Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Prepojovacie porty na spodnej strane

Použitie pri hrách

Televízor je vybavený portom HDMI 2.1 a rýchlosť displeja je 120 Hz. Pripočítajte k tomu podporu G-sync, VRR ako i Freesync a máte veľký monitor k najlepším hrám. Dokonca aj Ambilight má herný režim, kedy tento systém dynamicky dokresľuje podanie celej hry.

Philips55OLED707/12Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Prepojovacie porty na bočnej strane Philips55OLED707/12

Tento televízor sa tiež dá ovládať hlasom a využiť môžete aj Alexa.

Cena: 1199 eur

Zapožičal: Philips

Zdroje: vlastné, Philips

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.