Vynikajúce slúchadlá s prvotriednym zvukom. Odporúčame ich každému, pre koho je toto prvoradý parameter – nechce reproduktory, ale chce veľké mušle.

Avšak hneď na úvod treba tiež spomenúť, že veľká časť reprodukcie bude prepúšťaná aj do okolia. Už pri stredne vyššej hlasitosti bude vaše okolie počuť reprodukciu slúchadiel. Pamäťová pena priľne k vašej hlave, no je určená na pohodlné nosenie, nie ako doplnková forma vlastného odhlučnenia. Naopak ale odhluční okolitý ruch.

Kovová konštrukcia z nich robí naozaj robustný kus, ktorému sa len tak ľahko niečo nestane. Zaujímavé sú ale tým, čo všetko ponúkajú. Toto je vysoká kategória v oblasti reprodukcie zvuku. Nabíjajú sa cez konektor USB-C, čo je zrejme samozrejmosť a netreba vám to veľmi prízvukovať. Na plné nabitie treba zhruba dve hodiny. Avšak, aj tu sa dá využiť rýchle nabíjanie a za 15 minút nabijete slúchadlá na 6 hodín používania.

Výrobca k nim pribalil aj audiokábel, aby ste ich mohli využiť bez prepojenia cez Bluetooth. Výdrž 38 hodín bez ANC je veľmi dobrý čas, 32 hodín so zapnutou funkciou aktívneho odhlučnenia.

Výrobca k nemu pribalil audiokábel, takže ich môžete použiť aj bez prepojenia cez Bluetooth. Treba ich mať ale vždy zapnuté a nabité, inak sa nedajú použiť vo forme pasívneho napájania cez audiokábel.

Ovládanie je cez pravú mušľu, na ktorej je dotyková plocha. Tu ide o tradičný systém gest nahor/do strán a ťuknutia na ovládanie hudby, hovorov a hlasitosti. Zakrytím celej plochy pravého slúchadla dlaňou sa stíši reprodukcia a zapnú mikrofóny, aby ste počuli okolie.

Toto sa dá deaktivovať cez aplikáciu, rovnako aj podpora gest. Aplikácia umožní aktualizovanie firmvéru, nastavenie ANC alebo tzv. Awarenes režimu a má vlastný ekvalizér. Pripojenie slúchadiel je jednoduché, nechýba ani funkcia Fast Pair.

Vhodné vtedy, keď máte viac svojich Android zariadení a chcete si slúchadlá pripojiť aj k nim. Fast Pair od Googlu ale funguje trochu univerzálnejšie a slúchadlá sa môžu ukazovať aj iným než vašim zariadeniam.

Potlačenie hluku je vynikajúce, dokonca sa upraví prejav reprodukcie. Tá znie o poznanie lepšie so zapnutým ANC, ako vo vypnutom režime. S kompatibilným smartfónom sa pripojíte cez kodek aptX HD. Zvukovo sú veľmi dobré, nenájdete na nich nejakú vyslovenú vadu. Môžete si na nich vychutnať silné basy ako aj prekreslenie celého spektra zvuku.

Philips Fidelio L3Zdroj: Philips
Philips Fidelio L3

Páči sa nám

  • Kvalita a detailnosť zvukového prejavu
  • Pohodlné náušníky
  • Ovládanie a intenzita ANC
  • Pohodlné s obrovskými mušľami

Nepáči sa nám

  • Prepúšťajú 80 % svojej reprodukcie

Verdikt

Philips Fidelio L3 je zástupca zo segmentu najlepších slúchadiel s veľkými mušľami. Detailnosť zvuku, dotykové ovládanie, pohodlné nosenie, ale aj pevná konštrukcia. Výhod majú ešte viac a najmä získate výborný zvuk. Treba ale počítať, že vašu reprodukciu bude počuť aj okolie. Izoláciu okolitých zvukov cez ANC však majú výbornú.

Cena: 349 €

Zapožičal: Philips

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametrePhilips Fidelio L3
TypBluetooth 5.1
Veľkosť meniča [mm]40
OdhlučnenieANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]7 ÷ 40 000
AudiokonektorI konektor
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]32 s BT + ANC
Hodnotenie 
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]349,00

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.