Dobrá káva je základom príjemnej atmosféry doma i v práci. A hlavne ľudia z oblasti IT si svoj život bez dobrej kávy nevedia predstaviť. Niektorí majú radi mliečnu kávu a tam býva často problém s nádobkou na mlieko.

LatteGo 3200 pripraví 5 druhov nápojov

Nie však v prípade automatického kávovaru LatteGo série 3200. Testovali sme ho dlhodobo a prinášame naše skúsenosti s ním. Ten pripraví zamatovo hebkú mliečnu penu vďaka špeciálnemu riešeniu s najrýchlejším čistením na trhu. Jeho unikátny mliečny systém LatteGo mieša mlieko, paru a vzduch v optimálnom pomere a vzniknutú krémovú penu so správnou teplotou naleje do šálky tak opatrne, že ju nebudete musieť stierať ani z linky ani zo seba. Navyše použitý systém LatteGo sa úplne jednoducho čistí, nie sú tu žiadne trubky a stačí na to len tečúca voda.

Lahodné kávové špeciality

LatteGo série 3200 pripraví 5 rôznych kávových špecialít, a to stlačením jediného tlačidla. Kávovar tak pripraví Espresso, Cappuccino, čiernu kávu, Latte Macchiato a Americano. Stačí si len vybrať. Všetky tieto nápoje (vrátane tých mliečnych) naozaj pripravíte len stlačením jedného tlačidla. Okrem kávových nápojov si však môžete pripraviť aj horúcu vodu a čistú mliečnu penu napr. pre kakao. Kávovar si tiež hravo poradí s mletou kávou.

Philips LatteGo 3200 vám umožní doladiť si každú šálku podľa vašej chuti. V rámci nastavenia si môžete uberať či pridávať objem nápoja, jeho kávovú silu alebo objem mliečnej peny. Naraz môžete pripraviť aj dve šálky kávy.

Intuitívne dotykové ovládanie

Systém ovládania je prehľadný s dotykovými tlačidlami a podsvietením vybranej funkcie. Jednoducho si upravte silu, množstvo vody či mlieka pomocou ponuky My Coffee Choice. Vždy máte na výber z troch rôznych nastavení.

Ovládanie prípravy kávy je veľmi jednoduché

Aj bez odstraňovania vodného kameňa

Vďaka filtru AquaClean pripravíte až 5000 šálok kávy bez odstraňovania vodného kameňa. Voda bude pritom dokonale čistá. Na to, aby ste takýto počet šálok bez odstraňovania vodného kameňa dosiahli, je potrebné na požiadanie prístroja meniť filter AquaClean. Pred inštaláciou kávovaru sa ešte pomocou dodávaneho papierika zmeria tvrdosť vody a táto hodnota sa zadáva do kávovaru.

Kávovar sa po každej príprave kávy automaticky prepláchne. Vodný filter AquaClean sa priebežne stará o kvalitu vody.

Keramický mlynček

Keramika sa na rozdiel od iných materiálov pri mletí kávy neprehrieva a postará sa tak o to, aby zostala zachovaná plná aróma a chuť kávových zŕn. Vďaka tesneniu si zrná uchovávajú v zásobníku kávy dlhšie svoju čerstvosť a arómu počas uskladnenia.

Vďaka extrémne pevným a presným keramickým mlynčekom pripraví tento kávovar najmenej 20 000 šálok. Samozrejmosťou je pritom možnosť nastavenia hrubosti mletia (v 12 krokoch). Do každej šálky vám kávovar sám namelie čerstvú kávu priamo z kávových zŕn. Presnejšie povedané, namelú ju extrémne odolné a presné keramické mlynčeky.

Čistenie

Systém na mlieko sa skladá len z dvoch plastových častí. Nenájdete v ňom žiadne trubičky ani iné skryté časti kvôli ktorým môže byť čistenie okruhu mlieka hocikedy poriadny oriešok. LatteGo po použití jednoducho rozložíte a prepláchnete pod tečúcou vodou. Ako sme si vyskúšali, jeho čistenie zaberie asi 15 sekúnd pod vodovom. Navyše sa táto nádobka dá umývať aj v umývačke riadu. Aj celú naparovaciu jednotku sami v pohodlí domova ľahko vyberiete a jednoducho opláchnete vodou. Nemusíte vyhľadávať žiadny servis alebo prístroj niekam voziť. Všetko rýchlo, ľahko a so zaistením maximálnej hygieny.

Na záver pár technických údajov. Hmotnosť LatteGo 3200 je 8 kg, objem nádoby na vodu je 1,8 litra. Nádoba na mlieko má objem 0,26 litra. Do zásobníka dáte 275 gramov kávových zŕn, elektrický príkon je 1450 W. Počas prevádzky vyvinie kávovar tlak 15 barov. Teplota vody je v rozmedzí 90 až 98 °C. Ku kávovaru dostanete odmerku na mletú kávu a tubu vazelíny. Vybrať si môžete medzi čiernou a striebornou farbou. Kávovar sa dá vrátiť do 60 dní od jeho nákupu.

Cena: 549 €

Zapožičal: Philips

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.