Philips Brilliance je 49-palcový monitor, ktorý získava navýšenie rozlíšenia na UHD. Ako sa vám páči rozlíšenie 5120 x 1440?

Spoločnosť Philips oznámila, že pre štvrtý štvrťrok 2018 pripravuje nový monitor s modelovým označením Brilliance 492P8. Je to zakrivený 49-palcový monitor, ktorý bude debutovať v USA s vylepšením rozlíšenia displeja z QHD.

Nie je to prvý 49-palcový monitor so zakrivením (prvenstvo má Samsung CHG90 z minulého roka). Prvenstvo získava v prípade jemnosti zobrazenia, pretože displej bude mať rozlíšenie s hodnotou 5120 x 1440 pixelov. Je to najvyššie rozlíšenie, ktoré sme zatiaľ mohli zaznamenať v zobrazovacom formáte 32: 9.

Pôvodný Brilliance 492P8 bol predstavený na IFA vlani v lete s rozlíšením displeja 3840 x 1080, podobným ako má model od Samsungu, CHG90. Teraz sa zdá, že spoločnosť Philips sa rozhodla vylepšiť svoj monitor a Brilliance 492P8 predstaví v USA.

Spoločnosť Philips sa bude sústrediť s monitorom Brilliance 492P8 na produktivitu, nie na hranie hier. Nie je totiž spomenutá žiadna zmienka o podpore pre systém FreeSync spoločnosti AMD ani pre G-Sync od spoločnosti Nvidia.

Zaradenie monitora do skupiny produktivity môže byť spôsobené aj jeho dobou odozvy, alebo obnovovacím kmitočtom. Spoločnosť Philips už ponúka niektoré informácie o špecifikáciách, ktoré nám sľubujú zakrivenie 1800R, jas až 600 nitov a kontrastný pomer až do 5000: 1. Ponuka portov je tiež sľubná. S podporou portov DisplayPort, HDMI, USB-C, VGA, USB 3.0 a Ethernet si ľahko pripojíte vaše obľúbené zariadenie.

Zatiaľ nepadla žiadna zmienka o cene, alebo presnom dátume vydania. Ale očakáva sa, že cena bude pomerne vysoká, kvôli vysokému rozlíšeniu. Všetko sa ale dozvieme na konci roka, kedy by sa mal monitor objaviť na trhu.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Recenzia ASUS ROG Swift PG248Q: Ultrarýchly herný monitor s technológiou G-SYNC

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.