Vlajková loď od Philips Sonicare prináša presnejšie senzory a umelú inteligenciu.

Philips si dal na medzigeneračnom vylepšení výrazne záležať. Hoci model Philips Sonicare 9900 s označením Prestige neprináša zásadnú zmenu dizajnu tela zubnej kefky, jej vnútro je vybavené umelou inteligenciou, ktorú výrobca nazýva SenseIQ.

Prémiová kefka = prémiové balenie

Zubná kefka sa predáva v balení, ktoré obsahuje jednu náhradnú hlavicu A3 Sonicare Prestige, cestovný obal s vegánskou kožou s USB-C nabíjaním a samostatne stojacu nabíjačku s káblom a nabíjacím adaptérom do elektrickej zásuvky. Už samotné balenie zubnej kefky zodpovedá prémiovému produktu a výrobca dáva používateľovi pocit, že si kúpil skutočne niečo výnimočné.

Sonicare Prestige sa predáva v dvoch farebných vyhotoveniach (šampansko-bežová a polnočná modrá).

Philips Sonicare Prestige

Philips Sonicare Prestige, Zdroj: Ondrej Macko, TOUCHIT

Výkonná kefka so šiestym zmyslom

V tele zubnej kefky je výkonný motor, ktorý rozkmitá čistiacu hlavicu až 62 tisíckrát za minútu. Je to zatiaľ jednoznačne najväčší výkon, aký sme testovali a reálne sme ho aj pocítili.

Sonicare Prestige má integrovanú umelú inteligenciu. V princípe ide o skupinu senzorov, ktoré 100-krát za sekundu kontrolujú rôzne parametre a prispôsobujú čistenie tak, aby ste dosiahli najlepšie výsledky. Nemusíte sa  úplne spoliehať na techniku čistenia, aj keď my výrazne odporúčame si techniku čistenia zubov naštudovať, napríklad aj v našom článku.

Zubná kefka kontroluje silu prítlaku, ktorý vyvíjate. Na príliš silný tlak vás upozorní krátkou vibráciou a fialovým zafarbením prstenca, v spodnej časti tela kefky. Rovnako vás dokáže upozorniť aj na intenzívne drhnutie. Vtedy krátko zavibruje a prstenec sa rozsvieti na oranžovo. V aplikácii môžete upresniť, ako sa má kefka pri zistení nesprávneho čistenia zachovať.

Philips Sonicare Prestige

Philips Sonicare Prestige, Zdroj: Ondrej Macko, TOUCHIT

Prispôsobiteľné čistiace režimy

Sonicare Prestige ponúka 5 čistiacich režimov (čistenie, bielenie+, zdravé ďasná, hĺbkové čistenie a režim pre citlivé zuby a ďasná). Nastavenia režimu a intenzitu čistenia dokážete vykonať priamo tlačidlami na tele zubnej kefky alebo v aplikácii. Tu by sme radi dali do pozornosti, že zubnú kefku je možné používať úplne bez aplikácie, no bola by škoda nevyužiť úplný potenciál, ktorý táto zubná kefka s jej senzormi prináša.

Aplikácia, ktorá vás naučí čistiť zuby

Nenahraditeľným pomocníkom je aplikácia. Netvrdíme, že ju budete používať stále, ale odporúčame vám ju používať najmä prvé týždne a následne ju môžete použiť sporadicky, aby ste zosynchronizovali údaje o čisteniach.

V aplikácii nájdete okrem prispôsobených tipov a rád, aj podrobné štatistiky čistenia zubov a nastavenia. Na modeli chrupu je znázornené, na ktorú zónu čistenia zubov zabúdate, aký tlak na zuby vyvíjate, ako často a ako dlho si zuby umývate, prípadne či si ich príliš nedrhnete. Aplikácia zobrazuje aj zostatkový počet dní používania čistiacej hlavice.

Ten aplikácia vypočítava na základe algoritmu, ktorý zohľadňuje počet dní používania, dĺžku a intenzitu predchádzajúcich čistení. V praxi to znamená, že ak napríklad počas čistenia príliš tlačíte, hlavica sa opotrebúva rýchlejšie (rovnako, ak si zuby čistíte viac ako dvakrát denne), bude vám rýchlejšie odporučená jej výmena. Výrobca odporúča čistiacu hlavicu vymieňať každé tri mesiace. Na výmenu vás upozorní aplikácia a rozsvietený symbol výmeny hlavice, v spodnej časti tela zubnej kefky. So zubnou kefkou sú kompatibilné nielen hlavice A3, ale aj ProResults a DiamondClean.

Počas testovania sa nám páčil tutoriál, ktorý vás sprevádza čistením a vďaka vstavaným senzorom v reálnom čase ukazuje na displeji smartfónu, ktorú časť chrupu čistíte, ktorá bude nasledovať a koľko sekúnd si daný segment chrupu máte čistiť. Sonicare zatiaľ ako jediný spomedzi všetkých testovaných zariadení, rozdeľuje chrup na 6 segmentov (ľavé a pravé stoličky, predné zuby a to všetko na spodnom a hornom chrupe).

Vďaka opakovanému používaniu aplikácie pri čistení, si ľahko zvyknete na správnu techniku čistenia zubov a neskôr nebudete aplikáciu potrebovať používať často. Výrobca odporúča zosynchronizovať údaje o čisteniach, ktoré zubná kefka ukladá do internej pamäte za posledných 14 dní.

Philips Sonicare Prestige

Philips Sonicare Prestige, Zdroj: Ondrej Macko, TOUCHIT

Verdikt

Philips Sonicare Prestige je zatiaľ jednoznačne najvýkonnejšia zubná kefka, akú sme doteraz testovali. Umelá inteligencia v kombinácií s presnými senzormi dokáže zlepšiť nielen zážitok z používania, ale aj výsledky odstraňovania zubného povlaku. Uspokojil nás aj stabilný výkon, ktorý si zubná kefka udržala pri rôznych stavoch kapacity batérie.

Zubnú kefku sme testovali tri týždne s hĺbkovým čistiacim režimom, ktorý trvá 3 minúty a na jedno úplné nabitie nám batéria vydržala približne dva týždne. Pri testovaní sme ocenili kompaktný cestovný obal, ktorý slúži zároveň ako nabíjačka. Nezaberá veľa miesta a zubná kefka je vďaka nemu bezpečne uložená aj počas náročných ciest.

Cena: 299,90 eur
Cena náhradnej hlavice A3 Prestige (2 ks v balení): 29,90 eur
Zapožičal: Philips

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.