Spoločnosť Microsoft dnes spustila novú aplikáciu pre platformy Android a iOS.

Nesie názov Photos Companion. Cieľom aplikácie je uľahčiť prenos fotografií, ktoré máte uložené vo svojom mobilnom zariadení do PC so systémom Windows 10. Tie potom budú k dispozícii v aplikácii vo Windows 10 Photos.

Google Play
App Store

Ak si chcete aplikáciu vyskúšať, tak po jej nainštalovaní z obchodu App Store alebo Obchodu Google Play, stačí naskenovať kód QR zobrazený v aplikácii Windows Photos. Ak chcete mať istotu, že máte požadovanú funkciu k dispozícii, nainštalujte si najnovšiu verziu z obchodu Microsoft Store.


Po dokončení spárovania vášho telefónu a aplikácie Windows 10 Photos sa po naskenovaní pomocou čiarového kódu môžu preniesť viaceré fotografie do počítača prostredníctvom zdieľanej siete Wi-Fi. Párovanie nie je permanentné, a majte na mysli, že spojenie bude musieť byť obnovené zakaždým, keď budete chcieť prenášať fotky.

Párovanie je ale pomerne jednoduché. V aplikácii môžete upravovať, vytvárať popis k fotkám a samozrejme zdieľať fotky so svojimi priateľmi, pokiaľ sa nachádzajú v aplikácii Photos v PC.

Je zaujímavé, že v programe Windows Photos môžete spustiť videoprojekt a priamo z neho do telefónu pridávať obrázky a videá.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Aplikácia Fotky Google prichádza s podporou elektronickej stabilizácie videa

 

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.