Umožniť by to mala webová verzia.

Spoločnosť Adobe mení svoje smerovanie, ku ktorému ju prinútil trh, ale aj jej doterajšie fungovanie. Aj keď v profesionálnej sfére ide o takmer bezkonkurenčný grafický nástroj, čoraz viac kreatívcov siaha po dostupnejších alternatívach tohto ikonického programu. Odpoveďou spoločnosti je teraz bezplatná verzia Photoshopu pre web.

Photoshop webZdroj: AndroidPolice
Photoshop web

O novinke informuje portál AndroidPolice. Uviedol, že spoločnosť bude experimentovať s prechodom na model “freemium, ktorý bude dostupný na webe. Tento model bude najskôr sprístupnený v Kanade, avšak z dlhodobého hľadiska by sa mal tento bezplatný režim pretransformovať na (čiastočne) platený. To znamená, že hoci bude Photoshop dostupný aj naďalej zadarmo, sprístupnené by mali byť iba niektoré základné funkcie. Podmienkou je, aby používateľ mal vytvorený bezplatný Adobe účet.

Zdroj uviedol, že nie je známe, kedy sa Photoshop “zadarmo” dostane do ostatných regiónov. Dobrou správou pritom je, že spoločnosť Adobe stále pracuje na vylepšovaní aplikácie “Photoshop pre web” a pridáva ďalšie a lepšie funkcie. 

Aplikácia Photoshop pre web sa stále nachádza v beta verzii je k dispozícii na stránke Creative Cloud.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.