Čoskoro príde funkcia, ktorá nám chýbala.

Niektorí používatelia svoje smartfóny nepustia takmer vôbec z rúk. Počas aktívneho dňa je preto možné, že aktívne používajú aj jednu z najpopulárnejších aplikácií na chatovanie – WhatsApp, ktorú okrem nich používa aj jedna miliarda ľudí na celom svete. 

Aj keď sa aplikácia z týždňa na týždeň vylepšuje, nedisponuje toľkými funkciami, ako jej konkurenti. To sa však spoločnosť teraz snaží zmeniť a opäť plánuje uviesť jednu z užitočnejších funkcií – možnosti upravovať odoslané správy. Aj keď sme o tejto funkcii v prípade WhatsAppu prvýkrát počuli v roku 2017, konkurencia túto možnosť ponúka už pomerne dlho. 

Určite to poznáte. Napíšte správu a aj keď si ju po sebe prečítate, po jej odoslaní zrazu zbadáte chybu, ktorú neviete opraviť. WhatsApp teraz pracuje na funkcii, ktorá už aj v odoslanej správe umožní dodatočne opraviť preklepy. 

WhatsAppZdroj: WABetaInfo

Snímka obrazovky prezrádza, že funkcia na opravu preklepov sa bude nachádzať v ponuke, ktorá sa zobrazí pri vybranej správe v konverzácii. Zdroj obrázku sa domnieva, že aplikácia nebude zobrazovať žiadnu históriu revízií. Je to celkom logické, pretože by správu s preklepom stačilo “po starom” vymazať a napísať nanovo. Po tom však zostane informácia o odstránení správy z chatu. Tomu chce WhatsApp pravdepodobne zabrániť.

Keďže funkcia je stále v štádiu príprav, zatiaľ nevieme, kedy sa dostane do hlavnej aplikácie. Rovnako nevieme, aký dlhý čas bude mať používateľ na úpravu už odoslanej správy. Niektoré konkurenčné aplikácie umožňujú odoslané správy upravovať až do 48 hodín. Preto je možné, že aj WhatsApp použije podobný časový limit.  

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.