Nie je žiadnym prekvapením, že každým rokom sú vlajkové lode rýchlejšie. Modely ako OnePlus 5 a Galaxy S8 sú dokonca prvými smartfónmi vôbec vybavenými čipmi, ktoré boli vyrobené 10 nm technológiou. Tento trend môžeme očakávať aj naďalej a je vysoko pravdepodobné, že všetci výrobcovia do svojich tohtoročných vlajkových lodí osadia procesor vyrobený práve touto inovatívnou technológiou, ktorá v sebe nesie celý rad výhod, akými sú najmä výrazne vyšší výkon, nižšia energetická záťaž i lepšia termoregulácia.

Výnimkou určite nebude ani očakávaný iPhone desiatej generácie či druhá generácia smartfónu od Google s označením Pixel 2. Najnovšie informácie však hovoria o tom, že chystaná dvojica smartfónov od Googlu (Pixel je a zrejme aj bude k dispozícii aj vo väčšom „XL“ prevedení) bude oproti konkurentom ešte o čosi rýchlejšia. Ako je to možné? Pixel 2 má byť totiž prvým smartfónom na svete, ktorý bude vybavený úplne novým procesorom Snapdragon 836 od amerického Qualcommu. Tvrdia to zdroje technologického portálu fudzilla, podľa ktorých pristúpili dvaja americkí technologickí giganti k dohode, že práve Google bude mať tú česť byť prvým.

Bude Google Pixel 2 vyzerať takto?

Snapdragon 836 má byť o približne 10% rýchlejší ako je aktuálny kráľ medzi procesormi, Snapdragon 835. Ďalšou výhodou bude jeho nižšia energetická náročnosť, ktorá sa v praxi prejaví na vyššej výdrži batérie. Google Pixel/Pixel XL 2 by mali byť predstavené začiatkom októbra tohto roka, pričom okrem celkom nového procesora sa očakáva zmena aj po dizajnovej stránke.

Zdroj: BGR