Vraj ide iba o vizuálny nedostatok.

Google začiatkom októbra predstavil svoje nové vlajkové lode. Ich predstavenie prebehlo v rovnaký deň, keď bola predstavená aj nová generácia zariadení Galaxy FE od Samsungu. To však nemenilo nič na tom, že Google usporiadal skutočne veľkolepú udalosť, na ktorej okrem telefónov Google Pixel 8 uviedol aj celkom nový Android 14. Netrvalo však dlho, a pri modeli Pixel 8 Pro sa už začali objavovať neprehliadnuteľné problémy s ich displejmi.

Ako informuje portál 9to5google, niekoľko majiteľov tohto telefónu si pod ochranným sklom všimlo malé hrbolčeky, ktoré boli vo väčšine prípadov rozmiestnené v hornej polovici displeja, avšak boli spozorované aj prípady, keď sa hrbolčeky nachádzali aj na iných miestach. Je zrejmé, že ide o mechanický vplyv niečoho, čo z vnútornej časti telefónu tlačí na mäkkú spodnú časť 6,7-palcového OLED displeja.

Zdieľané fotografie používateľov prezrádzajú, že ochranné sklo Gorilla Victus 2 nie je ani vplyvom tohto mechanického poškodenia nijako ovplyvnené. Na základe tohto javu sa predpokladá, že poškodenie spôsobil nerovný povrch, na ktorom je displej položený, pričom niektoré komponenty telefónu mohli priamo tlačiť na spodnú časť displeja, ktorý sa na základe ich vplyvu jednoducho poškodil. Je tu však aj druhá teória, ktorá sa odvoláva na výrobný proces, ktorý tieto poškodenia spôsobil už na montážnej linke.

Je však potrebné dodať, že hrbolčeky nemajú vplyv na funkčnosť displeja. Ide (zatiaľ) iba o estetický problém. Je však otázne, ako sa bude vyvíjať, a či časom nespôsobí väčšie poškodenie nielen displeja, ale aj inej časti zariadenia. Okrem toho, hrbolčeky sú viditeľné iba v určitom uhle pod priamym svetlom.

Problém priznala aj spoločnosť Google. Uviedla, že niektorí používatelia môžu v špecifických podmienkach vidieť vplyv komponentov telefónu na displej, avšak prítomnosť malých hrbolčekov nemá vplyv na funkčnosť zariadenia

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.