Séria Pixel 8 sa čoskoro rozrastie o tretí model.

Telefóny Google Pixel boli až do príchodu série Pixel 8 pomerne hranaté. Po zaoblení rohov sú však nielen krajšie, ale sa aj oveľa pohodlnejšie používajú. Hoci pred pár dňami sa na internete objavili prvé informácie o modeli Pixel 9 Pro, tak pred jeho očakávaným uvedením by sa mal na trhu objaviť ešte tretí zástupca série Pixel 8. Ide o najlacnejší model s označením Pixel 8a, o ktorom informoval portál MySmartPrice

Ten zverejnil obrázky predajného balenia, vďaka čomu sa dozvedáme aj ďalšie informácie. Napríklad aj tie, že Google dá novému Pixelu 8a rovnaký zaoblený dizajn, aký majú modely Pixel 8 a 8 Pro, čo znamená, že sa už nebude podobať na starší Pixel 7a.

Google Pixel 8a by mal byť na základe dostupných informácií vybavený čipsetom Google Tensor G3, 6,1-palcovým 90Hz AMOLED displejom, dvomi fotoaparátmi s rozlíšením 12,2+12 Mpx a 10,5 Mpx selfie fotoaparátom. V telefóne by sa malo (minimálne v jednej verzii) nachádzať aj 8 GB RAM a 128 GB úložisko, ako aj 4700 mAh batéria. Najnovší únik k týmto informáciám pridáva aj spomínané predajné balenie pripravovaného smartfónu Pixel 8A, vrátane detailov rýchleho nabíjania, ktoré má mať výkon 27 W.

Obrázky maloobchodného balenia potvrdzujú, že Google Pixel 8a s modelovým číslom G6GPR bude mať dizajn podobný predchádzajúcim renderom. Smartfón okrem toho bude vybavený duálnym zadným fotoaparátom v obdĺžnikovom ostrovčeku, ktorý je možné vidieť aj na modeli Pixel 7a.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.