Už aj Google má svoj tablet na prácu.

Nie je pochýb, že segment tabletov spopularizoval Apple so svojim iPadom. Samostatnú podkategóriu však vytvoril Microsoft so zariadením Surface a magnetickou klávesnicou. Tento prístroj má výkon ako bežný notebook a je určený prevažne na prácu.

Prijatie Surfacu bolo spočiatku rozpačité, avšak Microsoft uviedol ďalšie generácie a zariadenie si našlo svojich fanúšikov. Tento rok svoje tablety na prácu predstavila aj konkurencia. Apple nedávno oznámil iPad Pro a pred pár dňami sme v priamom prenose sledovali odhalenie tabletu Pixel C.

Predstavenie tabletu začína v čase 1:11:35

Novinka od Googlu má viaceré spoločné črty s produktom Microsoftu. Podobný dizajn, magnetickú klávesnicu a celkový koncept. Aspoň tak na nás Pixel C pôsobí. Zariadenie využíva operačný systém Android 6.0, má 10,2-palcový displej s rozlíšením 2560 × 1800 a procesor Tegra X1 od NVIDIE. Práve operačný systém a použitý procesor v nás vyvolávajú otázky. Ako dobre sa dá pracovať v rozhraní systému Android? Akú výdrž batérie zariadenie ponúkne? Totiž, Tegra procesory majú obvykle vyššiu spotrebu, čo je dané veľkým grafickým výkonom. A na Android v úlohe platformy na prácu si jednoducho nevieme zvyknúť. Skúšali sme to v minulosti, ale vždy sme museli robiť kompromisy.

Pixel C sa dostane na trh koncom roka. Cena zariadenia začína na úrovni 499 dolárov s voliteľnou klávesnicou za ďalších 149 dolárov. V konkurencii lacnejších Windows zariadení typu 2 v 1 to bude mať Pixel C podľa nás náročné.

nexus6P_22

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit