Mastercard umožňuje platiť aj prsteňom. Stačí ho mať na ruke a zaplatíte jeho dotykom na platobnom terminále.

Prsteň sa dá objednať k peňaženke iCard, do ktorej si môžete v mobile uložiť svoje platobné karty a ďalšej ich používať. Na to, aby ste použili platobný prsteň, potrebujete si založiť virtuálnu kartu, uložiť na túto kartu obnos peňazí a prsteň spárovať. Súčasťou dodávky prsteňa je aj párovací kód. Po požiadavke na spárovanie sme počkali 24 hodín a dostali sme potvrdenie o spárovaní.

Virtuálna platobná karta spojená s platobným prsteňomZdroj: TOUCHIT
Virtuálna platobná karta spojená s platobným prsteňom

Od tejto chvíle môžete platiť prsteňom rovnako, ako to robíte s platobnou kartou alebo mobilom. Stačí ho len priložiť k terminálu a zaplatíte.

Takto sme platili s prsteňom za obedZdroj: TOUCHIT
Takto sme platili s prsteňom za obed

Prsteň je pomerne hrubý a musí vám pasovať na vybraný prst. V našom prípade to bol malíček a počas nosenia sme celkom cítili na ruke. Platia všetky úkony, ktoré sa dajú robiť aj s platobnou kartou ako je napr. zablokovanie po prípadnej strate alebo sledovanie aktivít pri platení. Prsteň netreba pri používaní nijako nabíjať, na jeho prevádzku potrebujete mať len kredit na virtuálnej platobnej karte.

Takto vyzerá platobný prsteň od MastercardZdroj: TOUCHIT
Takto vyzerá platobný prsteň od Mastercard

Mimochodom, toto nie je jediné vyhotovenie prsteňa, existujú rôzne módne varianty a tiež existujú iné predmety, pomocou ktorých môžete platiť.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.