Ľudia si na platenie bezhotovostne už zvykli. Ako teda platiť v obchodoch na Slovensku a vo svete čo najjednoduchšie? Tak, aby sme nemuseli nič zapínať, nebodaj čosi vyberať z tašky. Odpoveď je platba prsteňom.

Jednoduchá platba prsteňom
Jednoduchá platba prsteňom

Digitálna banka mBank sa pritom spojila s Mastercard a Niceboy a ako prvá na Slovensku uviedla na trh platobný prsteň s podpornými službami. Platenie je takto jednoduché a štýlové. Prsteň nemusíte nabíjať, je veľmi šikovný napr. na pláži alebo pri behu. Ak ho stratíte, existuje cesta na to, ako ho priamo v aplikácii zablokovať a o svoje peniaze neprídete.

Prvý platobný prsteň na našom trhu
Prvý platobný prsteň na našom trhu

Podmienka je v súčasnosti konto v mBank spolu s Mastercard kartou a vlastníctvo prsteňa od Niceboy. Do budúcnosti sa nevylučuje, že by sa prsteň dal použiť aj s inou bankou, aktuálne je to však jediná možnosť. Mimochodom, konto na mBank si vytvoríte online a úplne zadarmo. Musíte mať smartfón s dátovým pripojením a NFC čítačku.

Všetko vybavíte online
Všetko vybavíte online

„Pre našich klientov je podstatné, aby mohli svoje peniaze riešiť rýchlo a efektívne. Technologické inovácie, ktoré zjednodušujú každodenné platenie, sú im – rovnako ako nám – vlastné, a preto túto novinku určite ocenia. Platenie totiž nikdy nebolo rýchlejšie, jednoduchšie a pohodlnejšie. Štýlový prsteň máte stále na ruke a môžete ho kedykoľvek použiť. Keby ste ho náhodou stratili alebo nemohli nájsť, stačí si v mobilnej aplikácii jednoducho z prsteňa odobrať platobnú kartu, prípadne ju dočasne deaktivovať,“ vysvetlil na tlačovej konferencii Martin Podolák, riaditeľ produktovej a procesnej divízie mBank Slovensko a Česká republika. 

Princíp funkcie pomocou tokenu
Princíp funkcie pomocou tokenu

Štýlové platobné prstene budú od 10. júna k dispozícii v troch variantoch – bielom s lesklým prevedením a čiernom s lesklým alebo brúseným prevedením. Sú perfektne kombinovateľné a vhodné snáď pre všetky situácie: na šport, pracovnú schôdzku, do divadla, na festival…

Ďalšie produkty od Niceboy budú nasledovať
Ďalšie produkty od Niceboy budú nasledovať

Ako sme sa dozvedeli, Niceboy svoju ponuku rozširuje o nové kategórie a okrem segmentu elektroniky do domácnosti sa teraz firma zameriava aj na segment šikovných hodiniek a prsteňov. Aj platobný prsteň dostane nové (športové a zdravotné) funkcie, mimochodom, už dnes si do neho môžete nahrať svoju vizitku.

Na platbu kartou sme si zvykli
Na platbu kartou sme si zvykli

Až do septembra 2024 si tento štýlový doplnok môže za symbolických 0,10 € exkluzívne zakúpiť 1000 existujúcich klientov mBank, ktorí sa budú žrebovať. Prvých 1000 nových zákazníkov banky získa prsteň rovnako len za 0,10 €. Kto nebude chcieť čakať alebo veriť šťastiu pri žrebovaní, bude si môcť prsteň zaobstarať priamo so zľavou za 49 eur. Skutočná maloobchodná cena je 80 eur. Klienti mBank budú prví na slovenskom trhu, ktorí si budú môcť tento nový spôsob platenia vyskúšať a užiť si prekvapené reakcie okolia.

Zdroje: vlastné, mBank

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.