Útočník získal prístup k e-mailom, používateľským menám a zašifrovaným heslám používateľov.

Výzva o zmene hesiel prichádza priamo od spoločnosti Plex, ktorá uviedla, že do jej systému prenikol útočník. Spoločnosť používateľov služby informuje, že vyšetrovanie začala okamžite po tom, ako zaznamenala podozrivú aktivitu v jednej zo svojich databáz. Na základe zistení spoločnosti a jej informácií sa zdá, že útočník získal prístup k podskupine jej údajov, ktorá zahŕňa e-maily, používateľské mená a zašifrované heslá. 

Portál Engadget informuje, že spoločnosť na celú záležitosť zareagovala veľmi rýchlo. Tá uviedla, že vykonala analýzu zraniteľnosti, ktorá útočníkovi umožnila vniknúť do jej systémov. Nateraz nám však toto vyjadrenie bude musieť stačiť, pretože spoločnosť neuviedla žiadne ďalšie detaily. To však ani neočakávame.

Spoločnosť tiež prisľúbila, že vykoná analýzu systémov, aby v budúcnosti zabránila podobným útokom. Plex tiež svojich používateľov žiada, aby si z bezpečnostných dôvodov zmenili svoje prístupové heslá, hoci všetky „ukradnuté“ boli zašifrované.

Plex na záver dodáva, že “na svojich serveroch neukladá čísla kreditných kariet a iné platobné údaje, takže k nim útočník nemohol získať prístup”. 

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.